Negativa(c) dana
0

Žestoka borba za prirodne resurse BiH

Sarajevo-x.com
Iako su Vlada i Parlament FBiH odlučili da veće i strateške investicije treba da provodi nova Vlada uz saglasnost Parlamenta Federacije BiH, menadžment Elektroprivrede BiH pokušao je, kako su naveli iz Socijaldemokratske partije BiH i Stranke demokratske akcije, na svoju ruku raspisati tendere u ukupnoj vrijednosti od oko 500 miliona KM.

Odmah su reagirali iz ove dvije stranke, ističući da EP BiH želi iskoristiti činjenicu da Vlada radi u tehničkom mandatu, ali i da je menadžment EP BiH pokazao svoje umijeće ostvarivši gubitke u poslovanju u prošloj godini.

"SDA i Federalni parlament će spriječiti pljačku"

Iz SDA su istakli kako su ti gubici napravljeni upravo zbog netransparentnog poslovanja ovog javnog preduzeća, te su najavili kako će spriječiti pljačku resursa BiH. Ništa manje oštri nisu bili ni u SDP-u koji je najavio da će vlast u FBiH biti formirana, između ostalog, i "zbog onih koji pokazuju šta su sve spremni učiniti da još više napune svoje džepove kad već njihova politička opcija nije pobijedila na proteklim općim izborima u BiH".

SDP osuđuje pokušaj raspisivanja tendera menadžmenta EP BiH

Eto, nadajmo se da će EP BiH poslovati uspješno i bez gubitaka jednog dana kad SDA i SDP formiraju novu vlast. Samo, neka taj uspjeh ne bude preko grbače građana BiH. Dodajmo još, lijepo bi bilo vidjeti da stranke ovako zdušno štite interese građana BIH, kao što "štite" prirodne resurse ove zemlje.