{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zenički Zavod za medicinu rada u "minusu" zbog pružanja besplatnih usluga

F
14.4.2014. u 17:01
0
3
Zenički Zavod za medicinu rada u "minusu" zbog pružanja besplatnih usluga
0
Zenički Zavod za medicinu rada u "minusu" zbog pružanja besplatnih usluga
Zenica
Vlada Zeničko-dobojskog kantona razmatrala je i prihvatila izvještaj o radu Zavoda za medicinu rada ZDK-a u protekloj godini, koji je prošle godine poslovao s negativnim finansijskim saldom.
Iskazani "minus“ u poslovanju uglavnom se odnosi na amortizaciju dijela zgrade koji više godina koristi Kantonalna bolnica i koja po ovom osnovu nikada nije izmirila dugovanja, jer se i sama Kantonalna bolnica nalazi u višemilionskom gubitku.

I pored problema s naplatom usluga, ova zdravstvena ustanova je tokom 2013. godine znatno proširila svoju djelatnost, dajući pune usluge sportistima i studentskoj populaciji.

Višegodišnji problem zdravstvene zaštite sportista na području ZDK riješen je prošle godine otvaranjem ambulante za sportsku medicinu, za šta je Zavod izdvojio sredstva kako bi nabavio opremu i adaptirao prostorije, te izvršio obuku kadra.

Zaposlenici Zavoda za medicinu rada za rad ambulante sportske medicine nisu ostvarili gotovo nikakve prihode, jer su njihove usluge za sportske kolektive, kod pregleda i liječenja sportista s područja kantona, koji se nalaze u nezavidnoj finansijskoj situaciji, bile besplatne, tako da je i to jedan od razloga negativnog poslovanja Zavoda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: