|

Zenički taksisti se odlučili na proteste zbog nelegalnog prijevoza

Zenički taksisti se odlučili na proteste zbog nelegalnog prijevoza
0
Klix.ba
11.12.2012. u 19:34
0
komentara
0

dijeljenja
Zenički taksisti se odlučili na proteste zbog nelegalnog prijevoza
Udruženje taksista iz Zenice za četvrtak 13. decembra najavljuje protestni skup na platou ispred Željezničke stanice.
Kako nelegalni prijevoz u Zenici u zadnje vrijeme, licenciranim taksistima Udruženja Zenica taksi, predstavlja sve veći problem, te kako nadležne institucije nisu efikasne na otklanjanju tog problema, iz ovog udruženja najavljuju protestni skup koji će biti održan u četvrtak 13. decembra sa početkom od 11:30 sati na platou ispred Željezničke stanice u Zenici.

Predsjednik Udruženja taksista Zenica Kasim Đulić, prije nešto više od sedam dana na konferenciji za novinare, izjavio je kako je ovaj protest neophodan kako bi se riješile neke stvari u Zenici, odnosno, da se pokrene vlast u suzbijanju ilegalnih prijevoznika.

"Od onih koji treba da provode zakone ne vidimo nikakve rezultate, naprotiv, sve je veći broj građana koji se bave nelegalnim prevozom lica.", navodi se u saopštenju Udruženja Zenica taksi.

Ovo nije prvi put kako zenički taksisti protestima pokušavaju doći do svojih prava, a dosadašnji protesti imali su isti razlog sazivanja protesta, a to je neefikasnost policije, inspekcijskih organa i drugih nadležnih institucija u obavljanju svoga posla povodom ilegalnih prijevoznika u Zenici.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.