BiH
705

Zenički srednjoškolci: Upisivanje ocjena, sjekira na času, suzavac i uništavanje imovine

Piše: N. N.
Na YouTubeu se ovih dana pojavio šokantan snimak koji je ovjekovječio školovanje jedne generacije iz Tehničke škole u Zenici.

U sedam minuta može se vidjeti, kako se u opisu videa pojašnjava, samo dio onoga što je ova generacija srednjoškolaca "prošla".

Inače, ova škola i ova generacija srednjoškolaca u fokus javnosti već su ranije dospjevali kad su glavama uništili hidrant u školskoj zgradi.

Novi video upravo i počinje snimkom odlaska srednjoškolaca u Centar za mentalno zdravlje gdje su upućeni nakon uništavanja hidranta.

Na novom videu mogu se vidjeti učenici kako na čas donose sjekiru i prijete profesorima, uništavaju školsku imovinu, upisuju sami sebi ocjene, brišu neopravdane časove...

Također, na dijelu snimka prikazan je i odlazak učenika u zbornicu u vrijeme kada niko od profesora nije tu, ali i svojevrsno otuđenje dnevnika s ocjenama u vrijeme školskog odmora.

U jednom trenutku jedan od učenika se vidi kako drži sjekiru dok, navodno, prijeti profesorici koja želi da mu upiše jedinicu.

U vrijeme školskih odmora prikazan je i jedan učenik kako glumi Zijada Turkovića, što zorno svjedoči ko su uzori srednjoškolcima.

Cijeli "performans" dva učenika iz ove generacije začinila su vožnjom traktorom kroz Zenicu u vrijeme maturalnog defilea.