Crna hronika
401

Zenica: Nakon tuče ukrao nož iz školske kuhinje i krenuo u obračun s napadačima

Piše: E. M.
Jedna osoba danas je provalila u kuhinju Osnovne škole Musa Ćazim Ćatić u Zenici odakle je ukrala nož u namjeri da se obračuna s više osoba koje su ga ranije fizički napale u centru grada.

Iz MUP-a ZDK su istakli da je prvo na bulevaru, kod ugostiteljskog objekta "Evropa", došlo do fizičkog obračuna.

"Nakon toga, jedan od učesnika tuče je provalio vrata kuhinje odakle je uzeo nož i izašao vani. Policijski službenici nikoga nisu zatekli na mjestu događaja", kazao je dežurni operativni za Klix.ba.

Izvor poznat našoj redakciji je kazao kako je riječ o učeniku ove škole, koji je protrčao sa nožem pored roditelja koji su čekali svoju djecu, ali da niko nije reagovao.

"Njih desetak je napalo jednog nakon čega je on otišao po nož i pored svih roditelja koji su čekali svoju djecu protrčao u namjeri da se obračuna. Ja se zaista bojim za svoje dijete koje ide u ovu školu i pitam se da li mu trebam dati pištolj kako bi se branio od ovakvih", kazao je za naš portal zabrinuti roditelj.

U ovoj školi je prije oko godinu dana nakon fizičkog obračuna smrtno stradao i Harun Mujkić za čiju smrt još niko nije odgovarao, s obzirom da 14-godišnji počinitelj ne može biti krivično gonjen.