|

Zeničanima dijeljeno po "200 KM" kako bi im skrenuli pažnju na korupciju

Zeničanima dijeljeno po "200 KM" kako bi im skrenuli pažnju na korupciju
4
Klix.ba
7.12.2012. u 14:56
3
komentara
4

dijeljenja
1/4 Foto: Klix.ba
2/4 Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
3/4 Foto: Klix.ba
4/4 Foto: Klix.ba
Povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije koji se obilježava u nedjelju 9. decembra, Antikorupcijska mreža u BiH danas je u Zenici organizirala uličnu akciju ispred zgrade Općine Zenica.
Aktivisti Antikorupcijske mreže u BiH - Account danas su ispred zgrade Općine Zenica, Univerziteta u Zenici te zgrada zdravstvenih ustanova, dijelili letke "u vrijednosti" od po 200 KM, čime su simbolično skrenuli pažnju na korupciju u BiH.

"Mi smo danas ovdje kao predstavnici Antikorupcijske mreže u BiH Account, koja ima više od desetak organizacija kojima je danas primarni cilj da podijele letke na kojima piše šta se to dešava i koliko je korupcija kod nas zastupljena. Cilj je da podignemo svijest ljudi o tome šta je generalno korupcija i to je smisao cijele priče", riječi su volonterke Foruma građana Zenice Ivane Martinović.

Veliki broj građana Zenice pomno je čitao sadržaj na lecima, a akcije će biti održane i u Banjoj Luci, Livnu, Mostaru, Cazinu, Tomislavgradu, Kalesiji, Sarajevu, Brčko distriktu, Trebinju i Bratuncu, gdje će se građanima skrenuti pažnja na to da u koruptivnim tokovima u BiH, dnevno nestane suma od 4.060.800 KM, što je 47 KM po sekundi.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...