{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Korupcija u našem društvu poprimila je biblijske razmjere"

F
13.9.2012. u 18:30
33
4
"Korupcija u našem društvu poprimila je biblijske razmjere"
33
"Korupcija u našem društvu poprimila je biblijske razmjere"
Eldin Karić
Bosanskohercegovačko društvo ne samo da je oboljelo od korupcije, već je poput pacijenta s metastazama, zaključak je informativnog skupa koji je, u organizaciji Antikorupcijske mreže u BiH ACCOUNT održan u Zenici.
U prostorijama Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona okupili su se brojni predstavnici nevladinih i vladinih organizacija, tužilaštava, policije, privrednih komora, pedagoških zavoda i medija, obrazovnih i zdravstvenih institucija, kao i medija iz ovog i Srednjebosanskog kantona.

O ciljevima, strukturi i budućim aktivnostima Antikorupcijske mreže ACCOUNT govorili su Eldin Karić, programski direktor projekta i izvršni direktor Udruženja Centar za razvoja medija i analize, te Dženana Alađuz, koordinatorica ACCOUNTA i direktorica Asocijacije INFOHOUSE.

"Borba protiv korupcije važna je zbog naše djece koja su zaslužila društvo bolje od ovoga u kojem živimo proteklih dvadeset godina, rekao je Karić pozvavši sve organizacije, institucije, medije i pojedince da, kao članovi ACCOUNT-a, doprinesu suzbijanju i prevenciji korupcije u našem društvu.

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Fikret Prevljak istakao je da je politička volja najbitniji preduslov za efikasno suzbijanje korupcije.

"Korupcija u našem društvu poprimila je biblijske razmjere", rekao je Prevljak.

Sljedeća info-sesija ACCOUNT-a održat će se u Banjoj Luci 18. septembra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: