BiH
40

Zeničani optimistični: Golove postižu Pjanić, Ibišević, Džeko i Spahić

Piše: E. Mehić
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Zmajevo gnijezdo danas je u znaku nogometa i večerašnje utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine i Nigerije. Ulice su okićene zastavama, a euforija iz sata u sat raste.
Na Trgu Alije Izetbegovića danas se održava cjelodnevni festival sporta koji je okupio oko 200 najmlađih Zeničana i Zeničanki, a veliki broj sugrađana došlo je dati podršku najmlađima u afirmaciji sporta u Zenici, ali i Bosni i Hercegovini. Automobili, izlozi prodavnica, prozori i balkoni domaćinstava Zeničana okićeni su državnim zastavama, a optimizma ne nedostaje u večerašnjoj utakmici protiv Nigerije.

Porodica Isaković iz Zenice danas je u dresovima odlučila prošetati zeničkim ulicama i uživati u danu nogometa. Od večerašnje utakmice očekuju pobjedu i golove Džeke, Pjanića i Hajrovića.

"Utakmica sa Argentinom svima nam je ulila neku sigurnost i prezadovoljan sam kako smo igrali, ako večeras budemo onako igrali, vjerujem da možemo ostvariti dobar rezultat, možda čak 4:1, što uopće nije preambiciozno. Realno, osmina finala je moje viđenje našeg plasmana, ali sve poslije toga je ekstra. Ako Francuze prođemo bit će odlično, ali nakon sinoćnje utakmice, nisam previše optimističan", mišljenje je porodice Isaković.

Zeničanin Amir Zulfić kao strijelce u večerašnjoj pobjedi Bosne i Hercegovine očekuje Pjanića, Ibiševića i Spahića.

"Sigurno je da smo zadovoljni igrom naših Zmajeva, a večeras očekujem pobjedu od najmanje 3:0 i to golovima Pjanića, Ibiševića i Spahića. Možemo sigurno napraviti dobre rezultate u preostalim utakmicama i doći do osmine finala. Atmosfera je u gradu baš što se kaže 'napucana', a večerašnju utakmicu ću gledati u kući sa porodicom", kazao je Zulfić.

Zeničani će i večeras utakmice moći pratiti u ugostiteljskim objektima širom grada, kojima je odlukom Općine Zenica dozvoljeno radno vrijeme do 2 sata poslije ponoći. U većini ugostiteljskih objekata organizovane su i nagradne igre, pogodi rezultat - osvoji nagradu, tako da će uz praćenje utakmice imati priliku uz dobru atmosferu otići kući punih ruku.