|

Zenica: Zbog nedostatka anestetika izdata naredba o obustavi "hladnih" operativnih zahvata

Zenica: Zbog nedostatka anestetika izdata naredba o obustavi "hladnih" operativnih zahvata
55
Piše: E. M.
21.11.2014. u 17:30
43
komentara
55

dijeljenja
Zenica: Zbog nedostatka anestetika izdata naredba o obustavi "hladnih" operativnih zahvata Kantonalna bolnica u Zenici (Foto: Klix.ba)
Zbog finansijskih problema u Kantonalnoj bolnici u Zenici došlo je do problema nabavke lijekova za anesteziju, te je od 13. novembra tekuće godine na snazi obustava "hladnih" operativnih zahvata, saopćeno je za Klix.ba iz Kantonalne bolnice u Zenici.
Veliki broj pacijenata proteklih dana izrazio je nezadovoljstvo odlukom v.d. direktora Fadila Šabanovića, ali iz Kantonalne bolnice u Zenici su kazali kako je to jedini način da se izađe iz trenutne krize.

"Zbog finansijskih problema Kantonalne bolnice u Zenici došlo je do problema nabavke lijekova za anesteziju i zbog toga nije bilo moguće obezbijediti dovoljne količine lijekova za redovni operativni program. Kako bismo imali dovoljno anestezije za hitne slučajeve, v.d. direktora Kantonalne bolnice u Zenici, prim. dr. Fadil Šabanović je bio primoran da od 13. novembra tekuće godine izda naredbu o privremenoj obustavi operacija koje nisu hitne i to se odnosi na sve hirurške službe", izjavila je za Klix.ba glasnogovornica KBZ, Aida Buro.

Iz Kantonalne bolnice Zenica još su istakli da pacijenti zbog naredbe ne trpe mnogo s obzirom da u svim zdravstvenim ustanovama postoje liste čekanja kada su u pitanju "hladni" operativni zahvati.

"Najvažnije je da operativni zahvati koji su hitno indicirani u svakom trenutku mogu biti urađeni, a već sredinom naredne sedmice očekujemo ukidanje naredbe jer smo poduzeli sve korake da se obezbijede potrebne količine anestetika", zaključila je Buro za Klix.ba.
Prijavi grešku


Komentari (43)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...