{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zenica: Zbog nedostatka anestetika izdata naredba o obustavi "hladnih" operativnih zahvata

21.11.2014. u 17:30
55
43
Zenica: Zbog nedostatka anestetika izdata naredba o obustavi "hladnih" operativnih zahvata
55
Zenica: Zbog nedostatka anestetika izdata naredba o obustavi "hladnih" operativnih zahvata
Kantonalna bolnica u Zenici (Foto: Klix.ba)
Zbog finansijskih problema u Kantonalnoj bolnici u Zenici došlo je do problema nabavke lijekova za anesteziju, te je od 13. novembra tekuće godine na snazi obustava "hladnih" operativnih zahvata, saopćeno je za Klix.ba iz Kantonalne bolnice u Zenici.
Veliki broj pacijenata proteklih dana izrazio je nezadovoljstvo odlukom v.d. direktora Fadila Šabanovića, ali iz Kantonalne bolnice u Zenici su kazali kako je to jedini način da se izađe iz trenutne krize.

"Zbog finansijskih problema Kantonalne bolnice u Zenici došlo je do problema nabavke lijekova za anesteziju i zbog toga nije bilo moguće obezbijediti dovoljne količine lijekova za redovni operativni program. Kako bismo imali dovoljno anestezije za hitne slučajeve, v.d. direktora Kantonalne bolnice u Zenici, prim. dr. Fadil Šabanović je bio primoran da od 13. novembra tekuće godine izda naredbu o privremenoj obustavi operacija koje nisu hitne i to se odnosi na sve hirurške službe", izjavila je za Klix.ba glasnogovornica KBZ, Aida Buro.

Iz Kantonalne bolnice Zenica još su istakli da pacijenti zbog naredbe ne trpe mnogo s obzirom da u svim zdravstvenim ustanovama postoje liste čekanja kada su u pitanju "hladni" operativni zahvati.

"Najvažnije je da operativni zahvati koji su hitno indicirani u svakom trenutku mogu biti urađeni, a već sredinom naredne sedmice očekujemo ukidanje naredbe jer smo poduzeli sve korake da se obezbijede potrebne količine anestetika", zaključila je Buro za Klix.ba.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: