Komentari (104)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
30 KM/m2 a zivi ih u zgradi 1000 i opet skupo? Bagra samo zna prosit i da neko drugi plati i radi
30 maraka je bilo prije 5 godina.
I niko iz zgrade da ne polimisli da fasadu iskoristi u marketinske svrhe,neko ce veliku reklamu tu postaviti sigurno posto se radi o mjestu koje je na odlicnoj lokaciji.Sigurno bi bio neko zainteresovan i eto i od njih para a zauzvrat fasadu,ako ne cijelo ucesce makar 50 %.
i šta sad? da vam ja platim?
neka prave dzamiju u zgradu
Čije se nek krpi sebi ko I svako drugi
placajte redovno odrzavanje zajednickih dijelova zgrade pa cete moci imati full renoviranje svakih 10 godina
Ne razumijem, sta oni hoće, da im neko plati fasadu za NJIHOV objekat? Sta ako ja nemam para za fasadu na svojoj kući? Može li jedan tekst o tome?
skupite pare stan ste dobili na guzove tj djaba ko placa privatnim kućama fasade a znate tražiti 1500 po m2 i naravno u centru. mrs iskupite pare i napravite fasadu
Fasada pala na "Karlovačko" u sred Zenice. Zamisli da fasada padne na "Tuzlansko" u sred Zagreba??? Mislim da fasade u Zagrebu nisu takve. Bošnjo, napaćeni.
Joj bijede fuj. :(:(:(
Želite živjeti u stanu a da vam neko drugi obnavlja fasadu. Evo i meni trebala fasada na kuci ali nisam kukao nego platio majstora. Sve bi privilegije da imate a da vam još država oprema fasade
Neka uzmu kredit kod komercijalne banke. I ja sam kad sam pravio fasadu na kuci.
jebote ova zenica je propala kao muda kroz bokserice magnet za probleme
Kako vidim na slici, i ostatak fasade ce da se srusi vrlo brzo. Kazu da vas jedva cekaju da udjete u EU. Jedna takva ekonomska, kulturna i nadasve vojna sila. ;)
Ja živim u kući i sam održavam svoju kuću. Ovi vlasnici stanova su i vlasnici zgrade. Oni bi sami trebali da održavaju svoju zgradu gdje spada i postavljanje nove fasade. Dođe vrijeme da se postavi nova fasada i onda se traži da opština to uradi. U čemu je problem? Da i ja tražim da mi opština uradi fasadu na kući?
@Improvizator2 ako neko prolazi kraj kuce i razbije mu glavu komad fasade zna se cija je kuca pa se tuzi. Isto tako i zgrada. Nikakve razlike nema izmedju odgovornosti za stambeni objekat sa jednim vlasnikom, dva ili hiljadu. Ako naprave presedan pa financiraju ovo onda morace svim vlasnicima kuca sufinancirati fasade.
@Improvizator2 ne postoji zgrada bez vlasnika. Ti ako je nadjes javi mi da je upisem na sebe. Ako je opstina djelimicno vlasnik onda treba da ucestvuju sukladno svom vlasnickom udjelu kao i svi ostali. Moze li da i ja svoju kucu natovarim na budzet opstine? Isto je prva zona grada pa mi niko fasadu nije platio.
Ma hajde to ali kad vidim da covjek pravi kucu i ostavi je bez fasade sto mi to ide na onu stvar. Pa bolje je sprat manje ali uradi kako treba. Ja nebi dao nikome gradjevinsku dozvolu ako ce je pravit bez fasade.
To je privatna imovina stanara zgrade, a za one koji ne znaju postoji upravitelj koji prikuplja novac za održavanje zajedničkih dijelova zgrade, u šta spada i fasada. Problem je što ljudi to ne plaćaju jer znaju da im se nema šta tu isključiti, e pa gospodo plaćajte održavanje i kad se akumuliraju potrebna sredstva onda možete očekivati da se adaptira fasada.
@Improvizator2 Oni jesu vlasnici zgrade. Postoje i drugi propisi koji ti govore šta možeš graditi a šta ne. Ja kada kupim zemlju nemogu krenuti da pravim kuću dok ne dobijem urbanističku saglasnost. Obrazuj se malo, nemoj samo lupeteti.
@Improvizator2 Pa i jesu juče dobili prvu zgradu. Sve je to do rata živilo u kućama po selima. Takvi će uvijek glasati za SDA, bez obzira što u Sarajevu nema vode, što imamo pasa lutalica na svakom koraku, što se GRAS raspada,.... Najjače dvokomponentno ljepilo je opanak i asfalt. To namožeš odvjiti nikako.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ali svi imaju za cigare
prvi koji se javi na komentar.. dobija acount :)treba li kome acount na origin ? ima preko 15 igrica ,sve se mogu igrati online... batlefild 4,, fifa 14,,15 16.. 17.. starwars..ne naplacujem nista...pa eto kome treba nek se javne..poz iz pg. prvi koji se javi na komentar.. dobija acount :)
@SlobodnoMisljenje imas li nalog na fb ? da ti posaljem tamo username i pasword
@SlobodnoMisljenje nemogu ovdje ostavljati podatke..vanja banjevic na fb ..dodaj me s necijeg profila ,pa cu ti poslati tamo
PRIKAŽI ODGOVORE (2)