Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ne znam samo zasto vama bosanskim Srbima i Hrvatima (ustvari Bosancima, a ako hocete i Bosnjacima) smeta ova drzava u kojoj zivite i od cijih para zivite. Ona je postojala jos iz srednjeg vijeka, pod turskom okupacijom zadrzala svoje granice kao bosanski ejalet, potom u sklopu Austro-Ugarske imperije kao zasebno tijelo sa specijalnim politickim sistemom ("corpus separatum"), u sklopu Kraljevine SHS gdje ste je i prvi put pokusali dijeliti, a nakon toga i kao republika u sklopu SFRJ. I kroz cijelo to vrijeme je ocuvala svoje granice, ne prisvojivsi pritom ni pedalj srpske i hrvatske zemlje. Sta vise hocete, ako vam se ne svidja razgulite u Hrvatsku i Srbiju i tamo zivite.
upravo i jest fazon u tome da ovi kraljevi nisu bili ni Srbi ni Hrvati nego Bošnjani kako je oduvijek glasio naziv za stanovnike ovog predjela i oni su za tvoju informaciju imali i svoju Crkvu bosansku stoga bili su neovisni i od pape i od katolika, koji su onda njih proglasili hereticima Na koncu su po dolasku Turaka primili islam i postali Bosnjaci muslimani, te dobijali statuse turskog plemstva - age, pase itd. zbog svog umijeca. Treba napomenuti da su sa ovih prostora bili i neki ljudi koji su bili i veziri medju kojima je najpoznatiji Veliki vezir Mehmed-pasa Sokolovic... Na kraju imamo pravo da slavimo SVOJU historiju koja je detaljna i neraskidiva od pocetka srednjovjekovne bosanske drzave do dana danasnjega.
Svaki razgovor sa tobom je suvisan, to sto ti mrzis dzamije, muslimane, katolike, vijecnicu, djecu, BiH, to je tvoj problem.Ti mrzis sve one koji ne misle isto kao ti srbocetnice.To ssmo se mi uvjerili, al neces vise ceto, za takve je puska uvijek spremna i ociscena.Nikad vise genocid u mojoj voljenoj BiH.