{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zenica: Polaganjem cvijeća na spomen-obilježja obilježen Dan državnosti BiH

25.11.2013. u 12:52
0
47
Zenica: Polaganjem cvijeća na spomen-obilježja obilježen Dan državnosti BiH
0
Zenica: Polaganjem cvijeća na spomen-obilježja obilježen Dan državnosti BiH
Građani Zenice su polaganjem cvijeća na spomen-obilježja Papirna i Kameni spavač obilježili 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine.
Polaganju cvijeća na spomen-obilježju Papirna prisustvovao je veliki broj Zeničana, koji su na taj način odali počast palim borcima i obilježili Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Član Udruženja antifašista Zeničko-dobojskog kantona Mile Kovačević kazao je kako su praznici prilika za podsjećanje važnih događaja iz historije Bosne i Hercegovine.

"Praznici su uvijek bili prilika na podsjećanje na važne događaje iz naše burne prošlosti koji su ostali duboko urezani u sjećanja naših ljudi i upisani u historiju da se ne zaborave. Danas smo se okupili ovdje da obilježimo 70. godišnjicu prvog zasjedanja Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine i da odamo počast svim antifašistima koji su dali svoje živote za odbranu principa ZAVNOBIH-a", kazao Kovačević.

Predsjednik Udruženja antifašista i boraca NOR-a općine Zenica Ismet Vrškić, izjavio je da se građani Bosne i Hercegovine trebaju boriti protiv društvenog zla.

"Pripala mi je čast da vam čestitam Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Nažalost, mogu napomenuti da se i danas javlja zlo, mržnja i zločin u liku Milorada Dodika. Nema dana da se ne obrati javnosti sa negativnim stavom prema Bosni i Hercegovini gdje koristi svaku priliku da slobodno kaže svoje planove o razaranju Bosne i Hercegovine, a mi se trebamo boriti protiv tog društvenog zla", izjavio je Vrškić.

Cvijeće na spomen-obilježjima Papirna i Kameni spavač su položile delegacije: Vlade i Skupštine Zeničko-dobojskogkantona, Općina Zenica, Savez antifašista Zeničko-dobojskog kantona, Udruženje antifašista Zenice, Društvo "Josip Broz Tito" Zenica, JOB Unija veterana Zenica, porodice Udruženja "Zlatni ljiljan", Patriotska liga Zenica, te brojne političke stranke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: