{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Žene poduzetnice iz cijele BiH predstavile svoje proizvode

F
25.5.2012. u 17:20
2
15
Žene poduzetnice iz cijele BiH predstavile svoje proizvode
2
U organizaciji Udruženja "Žene za Žene International" Sarajevo i Udruženja mikrokreditnih organizacija u BiH (AMFI) danas je u parku ispred Ekonomskog fakulteta u Sarajevu otvorena manifestacija pod nazivom "Otvoreni dan bh. ženskog poduzetništva".
Manifestaciju je otvorila supruga američkog ambasadora u BiH Danuta Moon koja je kazala da žene daju ključni doprinos razvoju privrede svake zemlje i da je jako bitno podržati ih i ojačati u tim aktivnostima.

"Vlada SAD-a se zalaže za jačanje žena poduzetnica u BiH. U prošlih pet godina oko deset miliona dolara je uloženo u jačanje ekonomskog i političkog položaja žena u ovoj zemlji“, istakla je Moon.

Žene u poređenju s muškarcima, prema njenim riječima, imaju puno teži zadatak da postignu uspjeh u biznisu jer moraju uskladiti svoje aktivnosti s porodičnim obavezama, a s druge strane i sa stereotipima i tradicionalnim pristupom gledanja ženske uloge u javnim aktivnostima.

Oko 40 žena poduzetnica iz cijele BiH okupilo se na manifestaciji "Otvoreni dan bh. ženskog poduzetništva" radi predstavljanja i prodaje svojih proizvoda. To su uspješne poduzetnice u oblasti poljoprivredne proizvodnje, izrade umjetnina, uzgoja i prerade ljekovitog bilja, zdrave hrane i ostalih srodnih grana privrede.

"Cilj manifestacije je promocija i poticanje ženskog poduzetništva, ali i poboljšanje položaja poslovnih žena u našem društvu kao i poticanje organizacije ovakvih i sličnih događaja širom BiH tokom cijele godine“, izjavila je direktorica organizacije "Žene za žene International" Seida Sarić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: