{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu održana konferencija za poduzetnice

F
18.5.2012. u 19:06
0
0
U Sarajevu održana konferencija za poduzetnice
0
U Sarajevu održana konferencija za poduzetnice
Povodom Svjetskog dana poduzetnica, u Sarajevu je održana konferencija za poduzetnice u organizaciji MI BOSPO Mreža žena u biznisu, saopćio je USAID.
Direktorica MI-BOSPO Nejira Nalić, otvarajući konferenciju je rekla da članice Mreže žena u biznisu dokazuju da i žene mogu pokrenuti vlastiti biznis i biti uspješne.

"Ova mreža je stvorena ne samo da bi servisirala potrebe žena u biznisu već i da se jača njihovo zajedništvo i ekonomska neovisnost.

Žensko poduzetništvo može ojačati ekonomski razvoj BiH a članice Mreže su naš uzor i naša inspiracija.", rejkla je Nalić.

Mreža žena u biznisu je projekt kojeg MI-BOSPO provodi uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj USAID pa je konferenciji prisustvovala i supruga američkog ambasadora Danuta Moon.

"Mreža žena u biznisu je projekt skromno započet prije nešto više od godinu dana s ciljem pružanja nefinansijske podrške ženama, a danas je stvorio vrlo jaku bazu poduzetnica koje su educiranije, osposobljenije i spremnije da se upuste u proširenje i razvoj svog biznisa", kazala je Moon.

Održana su i stručna predavanja uspješnih žena poduzetnica poput Aide Zubčević (FAVEDA), Vesne Beganović (Via Media), Elizabete Josipović (Sconto-prom) i Slobodnake Čomić (Ljekobilje).

Na konferenciji je premijerno prikazan dokumentarni film o Mreži žena u biznisu "Hiljadu uspješnih priča".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: