{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Žene liderke 21. stoljeća" se družile u Tuzli

F
5.4.2012. u 14:13
1
0
"Žene liderke 21. stoljeća" se družile u Tuzli
1
"Žene liderke 21. stoljeća" se družile u Tuzli
Tuzla je danas bila mjesto zanimljivog druženja, razmjene iskustva i dobrih ideja između budućih liderki i uspješnih žena u policiji. Ovo druženje rezultat je suradnje centra za edukaciju Pro Educa i Policijske misije Evropske unije (EUPM) u sklopu projekta "Žene liderke 21. stoljeća".
Današnje druženje organizirano je s ciljem da se mladim generacijama djevojaka omogući da upoznaju uspješne žene iz različitih sektora, da razviju međugeneracijski dijalog te da se potakne njihov profesionali uspjeh kako u agencijama za provedbu zakona tako i u svim drugim sektorima.

Učenice iz Gimnazije "Ismet Mujezinović", Srednje ekonomske škole i Mješovite srednje škole družile su se s Dijanom Stevanović, političkom časnicom u Policijskoj misiji EU-a, Vesnom Petrović, policajkom MUP-a Tuzlanskog kantona, te Sanjom Lale i Vesnom Pantić, inspektoricama iz CJB-a Bijeljina.

"Drago mi je što smo danas tu sa srednjoškolkama i što ravnopravno možemo razgovarati o svim njihovim nedoumicama. Mi ćemo nastojati, koliko je to moguće, dio našeg iskustva i znanja podijeliti s njima i bar im ukazati šta ih sve to čeka na putu do uspjeha jedne žene", istaknula je Dijana Stevanović.

"S prijateljima u školi nekad se prepiremo šta to djevojke mogu ili ne mogu. Neki moji prijatelji poprilično su patrijarhalno odgajani i imaju predrasude, ali ipak je na nama djevojkama da dokažemo suprotno", kazala je jedna od učenica.

Ovom prilikom prezentiran je i prvi bh. magazin o ženskom liderstvu realiziran u sklopu projekta "Žene liderke 21. stoljeća", kojim Centar za edukaciju "Pro Educa" želi doprinijeti promociji i afirmaciji žena koje su liderke u različitim oblastima društvenog i poslovnog života te dati mentorski doprinos motivaciji i razvoju poslovnog uspjeha mladih žena i djevojaka, stoji u priopćenju iz Centra za edukaciju "Pro Educa".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: