{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Žene još nisu dovoljno zastupljene na vodećim položajima"

F
7.3.2010. u 15:41
0
26
"Žene još nisu dovoljno zastupljene na vodećim položajima"
0
"Žene još nisu dovoljno zastupljene na vodećim položajima"
Željko Komšić
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izrazio je u nedjelju zabrinutost što je sve manji broj mladih, i žena i muškaraca, zainteresiranih za društveno djelovanje.
Govoreći na manifestaciji "Pridruži mi se na mostu", koju je u Sarajevu na mostu Ars Aevi organizirala organizacija "Žene za Žene International" u povodu 8. marta, Međunarodnog dana žena, Komšić je istaknuo da žene u našem društvu, nažalost, još uvijek nisu dovoljno prisutne na vodećim položajima i na mjestima na kojima se odlučuje.

"U ovom današnjem vremenu, kada žene čine više od polovice nezaposlenih, treba posebnu pažnju posvetiti tome da se njihov položaj još više ne oteža", poručio je Komšić.

U 21. stoljeću, naveo je on, vrijeme je da se bh. žene, koje imaju iznimnu snagu i istrajnost, osnaže i da se što aktivnije uključe u kreiranje promjena u društvu, "onih koje su prijeko potrebne a u kojima su do sada slabo ili nimalo učestvovale, i koje su ih svele na status skoro pa nijemih posmatrača".

Kampanju simboličnog susreta žena na mostovima "Žene za Žene International" koordinirat će u više od 60 zemalja svijeta, a glavne aktivnosti se održavaju u Sjedinjenim Državama, Velikoj Britaniji, Ruandi, Nigeriji, Kongu, Sudanu, Kosovu i BiH.

Na manifestaciji u Sarajevu, u nedjelju, osim člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, okupljenima su se obratili američki ambasador u BiH Charles English i načelnik Općine Novo Sarajevio Nedžad Koldžo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: