Željko Komšić osudio napade na džamije u Novom Zelandu: Ovo su kukavička djela

Klix.ba
15.3.2019. u 10:47
498
60
Željko Komšić osudio napade na džamije u Novom Zelandu: Ovo su kukavička djela
498
Željko Komšić osudio napade na džamije u Novom Zelandu: Ovo su kukavička djela Foto: H. M./Klix.ba
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić oštro je osudio napad na vjernike tokom molitve u džamijama na Novom Zelandu, te uputio telegram saučešća premijerki Novog Zelanda Jacindi Ardern i porodicama žrtava.
"Vama, porodicama žrtava i građanima Novog Zelanda, upućujem iskreno saučešće povodom terorističkog napada koji se dogodio u gradu Christchurch. Naojštrije osuđujem krajnje brutalan čin, čiji će učesnici i organizatori, nadam se, ubrzo biti privedeni i najoštrije kažnjeni. Ekstremne ideologije i kukavička djela zaslužuju svaku osudu, i mi u Bosni i Hercegovini dat ćemo potpuni doprinos u borbi protiv terorizma", naveo je Komšić.

Porodicama nevinih žrtava zaželio je da nađu mir i snagu u ovim teškim trenucima, a svim povrijeđenim u napadu brz i uspješan oporavak.

U krvavom pohodu terorista u dvije novozelandske džamije u Christchurchu ubijeno je 49 osoba, a teško ranjeno oko 20.

Četiri osobe, tri muškarca i jedan žena, uhapšeni su zbog ova dva napada. Uoči napada, terorista Brenton Tarrant je objavio manifest na 72 stranice u kojem je opisao kako je inspirisan norveškim masovnim ubicom Andersom Breivikom.


Komentari (60)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: