Komentari (49)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Toliko su brzi vozovi da se ljubavi rode,zive,umru prije stajanja u Kaknju.
Brzina je najmanji problem, zapravo se odlično i uklapa u modu vozova iz pedesetih. Koliko i jesu stari putnički vagoni kod nas.
Jarane svugdje u svijetu su gradski saobracaj i zeljeznice najjace kompanije, samo kod nas ne mogu ni kraj sa krajem sastaviti.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Sve se ovdje polako gasi...
Pa kada cemo direktno vozom za Ploce???
bakire vraćaj poluge da se pruga napravi!
Al' sam se smrzo na Ivanu, jebem ti Bradinu.
Bez mnogo šuplje priče, dovoljno je bilo reći: Dolaze izbjeglice, spriječimo ih na svaki mogući način.
Jucer sam se vozio do Mostara i nazad. Kraolici su super uzivancija prava. Ali mana prljavi vozovi. Mislim da im treba ciscenje dubinsko i restauracija vozova i stanica da budu ko novi. Mislim da je jeftinije nego novi voz da kupuju. A i lijepo bi izgledali ovi nasi vozovi restaurani u starinskom ruhu.
uvijek se mozemo vadit' na retro fazon, ne bi me cudilo vasingtonac da udje u svakodnevnu upotrebu.
_"Najava da će danas (nedjelja) proći posljednji brzi putnički voz na relaciji Sarajevo - Čapljina - Sarajevo, te da će od ponedjeljka, 5. oktobra, stupiti na snagu njegovo privremeno ukidanje uznemirila je stanovnike naselja od Bradine do Konjica i od Jablanice do Mostara, kojim ona život znači, jer mnoga od naseljenih mjesta u tom dijelu BiH su direktno vezana za prugu." I tako polako umire BiH. Žile kucavice joj se gase. :(
koliko mi je puta kitu popusilo zena ovdje uhh
Mozes mi ukinuti sve samo ne komentare na klixu ;-)
Sto si to u meni nasla moja tuzna grlice sto su drumovi za mene za tebe su ulice Tebi treba neko snazan neko jak i siguran a ne covek kao ja od zivota umoran Nije tebi nocas mesto u mom hladnom hodniku da bi dosla do mog srca neznas tajnu lozinku Za jednu noc kraj mene ti bi dala ceo svet a ja sve sve sto imam za tvojih dvadeset i pet Za jednu noc kraj mene ti bi srusila svoj let a ja ni onda nebih imao tvojih dvadeset i pet
U vezi posla, mašinovođa smatra kako ga je teže obavljati sada nego prije rata; citat: "Uslovi na pruzi su teški, signalno-sigurnosni uređaji na većem dijelu pruge ne rade ili ne postoje. Teže ga je obavljati sada nego prije rata ! Danas, SIGNALNO-SIGURNOSNI UREĐAJI NE RADE ILI NE POSTOJE ! Pametnom dovoljno.
U uglu vagon restorana sedela si sama guzva i oblak dima prelepa mlada dama k'o na iglama tu medju vukovima Rekoh, izvini da l' pored tebe sedi neko rekoh, izvini da l' k'o i ja putujes daleko Ref. Skoplje, Beograd, Bec i dalje na zapad gde nas sudbina ponese ovo je juzna pruga ni ljubavi, ni druga ni stalne adrese Skoplje, Beograd, Bec rec po rec, sudbina to je isto od nule krecemo ne znamo gde cemo a lakse je u dvoje Na mestu sto vagone spaja duva promaja vidim, drhtis od zime prilazim s drugog kraja, mimo obicaja da pitam te za ime
Zna li neko cijenu karte Sarajevo-Mostar?
Ne seri kad voz stoji
joj teksta ima 20 ''vagona''ne mogu ja ovo ni čitati :)))
...ni ja vala.....neka nas u prvom vagonu 😉
Oni imaju vooooz... !! Oni imaju svoj voz heej !!
A mi se po troje guzvamo u taksiju :)