Komentari (108)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nadrimudraci koji daje komentare o vremenu u kojem nisu živjeli su stvarno preko glave svakome. Prije svega, zaboravljaju okolnosti, da je Jugoslavija bila okružena zapadom i istokom i da je svako od njih hrio da tu uđe. Drugo, da je bila porušena i siromašna, u mjeri većoj od BiH iza ovog prethodnog rata. I da nisu prosjačili da bi se nešto po aklo, pa su odatle i radovi, i dobrovoljni i oni koji su bili preporučljivi da bi se napredovalo, studiralo itd. I onih koji su bili prisilni. Inače bi Jugoslavija bila kolonija i siromašna decenijama iza rata. Evo nas dvadeset godina iza rata u BiH, koliko je km cesta i pruga, tvornica i elektrana Jugoslavija podigla z dvadeset godina? Najveća hidrocentrala u YU u to doba - Jablanica - je podignuta u BiH. Ja, naravno, ne smatram da sada treba prislino voditi na rad, sada jedan buldožer uradi više od stotinu omladinaca, pa ni dobrovoljne akcije mi nisu previše po volji, ali to je bilo prije skoro 70 godina. Previše za neke da shvate.
Danas su političke slobode puno veće, naravno, ali nemoj pisnuti protiv vjere, ako si negdje manjina, u Sarajevu, Mostaru, Banja Luci, najebao si ako nisi Srbin u SDA, Dodikov Hrvat (kao ona karikatura od bivšeg potpredsjednika RS, toliko je bio bitan da mu se imena sada ne mogu sjetiti), Čovićev Bošnjak. Inzašto biste imali posao, a vaše firme odmarališta po moru i planinama? Mislite li da je na Zapadu pedesetih i šezdesetih bilo političkih sloboda?
joj sto ne mogu ove Jugo-nostalgije. Jugoslavija i Tito i njegov socjalizam su napravili podlogu za ovo ruglo i korupciju koju imamo danas. I zahvaljujuci njemu smo zaostali za Zapadom i takvi cemo ostat... Da se odma okrenuo Zapadu poslije WWII, sad bi bili razvijena zemlja. Doduse, nebi gospodin dozivotno gospodario, pa mu se nije isplatilo.
gledaj zapustene stanice ccc,pa danasnja vlast ne zna ni okrecit ono sto je Tito gradio.pa bar da su onu travu odsjekli.
jadni ovi ljudi. hebote. bosna je ispranog mozga, srbopartizani je silovali i tito posjemenio gnjilim sjemenom
.......a ja mislio da se željezničke postaje grade zbog putnika ......
kako god, Jela je legenda
Samo Srbi su iskreno uišli u Jugoslaviju, misleći da je moguć suživot sa ostalim slavenskim narodima.... Da ne lažem jesu malo i muslimani.. Hrvati i slovenci su je razbijali na svakom koraku, a kada je došlo do raspada, onda su i muslimani pomislili da bi i oni mogli imati svoju državu,a onda je nastupio totalni pičvajz
ajde? glupa ti je priča...hoćeš da ti kažem što?
Dragi Rajs, iz kojeg izvora crpiš svoje istine?
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Stanica napravljena oko1947 a Jelena poginula od ČETNIKA! Ako je iod Klixa previše je!
@Biber ne mora značiti da je greška,OZNA je bradonja ganjala i pedesetih!
biber pa ti pojma nemaš niti sa istorijom niti sa bilo čim, a komentarišeš nešto ... makar bolan šuti