Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jadni ste vi koji milslite da morate da žderete ono šta vam serviraju vaši odabrani autoriteti. dok se vi s njima nadopunjujete i obratno, pravi ljudi žive na margini, ne samo države, nego planete uopšte! agresori su zeznuli samo jednu stvar, a ta je što nas nisu kutarisali svih \'gluhih bukovica\' koje nam danas biraju vlade i vladike. državi u kojoj ste vi, ne želim da pripadam, a još više ne želim da plačem slušajući ovo s.anje koje vas dira tako lako, jer vam je mozak jako plitko! dabogda se vi svi osvjestili, pa se školovali, progledali svojim očima, a možda nekad, ko zna, i opametili! nek\' vam je Bog na pomoći!
Odma se neki Srbin javio.. sto kaze da mu nepase. koja je to stoka nevidena.. idi u srbiju pa pjevaj njihivu.. a pusti nama nasu
Zaista mi je zao sto himnu BiH necemo prihvatiti bar jos neko vrijeme kao svoju jer pojedini bosnjaci i dalje smatraju da je BiH drzava samo bosnjaka.
HIMNA BOSNE I HERCEGOVINE Una Sava Drina, more Jadrana, Bosna i Hercegovina vila Balkana. Gordi stećak drevni, nikao iz sna, Bosna i Hercegovina sva od prkosa. Snježna kruna, zlatna njedra, pleća kamena, Bosna i Hercegovina diva stamena. Naprijed zemljo moja, jedna jedina, svojih kćeri i sinova, svojih naroda! Vječna naša Bosna i Hercegovina!
himna je super hvala bogu da smo je dobili
Zna li ko koji je pravi naziv himne? Himna nije losa.
Ti si svjetlost duše Vječne vatre plam Majko naša zemljo Bosno Tebi pripadam Divno plavo nebo Hercegovine U srcu su tvoje rijeke Tvoje planine Ponosna i slavna Krajina predaka Živjećeš u srcu našem Dov\'jeka Pokoljenja tvoja Kazuju jedno: Mi idemo u budućnost Zajedno!
Ovo je bio jedan od prijedloga. Sami uporedite sa odabranim tekstom. Hvala! HIMNA BOSNE I HERCEGOVINE Una Sava Drina, more Jadrana, Bosna i Hercegovina vila Balkana. Gordi stećak drevni, nikao iz sna, Bosna i Hercegovina sva od prkosa. Snježna kruna, zlatna njedra, pleća kamena, Bosna i Hercegovina diva stamena. Naprijed zemljo moja, jedna jedina, svojih kćeri i sinova, svojih naroda! Vječna naša Bosna i Hercegovina!
P.S. Srba-četnika, ne svih Srba, da se razumijemo.
Ova himna je dobra samo likovima koji vole Adnana Babajića, jer je tekst kao stvoren za neku turbofolk himnu bosne i hercegovine.... Glupani glupi, vi bi se i govnetom zadovoljili samo neka je \"bosansko\".... Gadite mi se više od Srba.
Tekst je ok. Pitka himna.... Obuhvatila je kompletan prostor BiH. Planine,rijeke,nebo.....Samo, zaboravili su naše \"more\"....:)
Pjesmica za literarnu sekciju u šestom razrdu. Moj Benjo u šta si se to uvalio. Jesu li to pare sve na svijetu ili ti neznaš bolje. Ja znam da bolje umiješ. Ovo je stvarno smiješno.
Ja ne prihvatam ni himnu ni zastavu.
Pa morali bi uskoro i to vidjeti, valjda nećemo morati čekati sudsko rješenje koje će ih na to natjerati :)
Profesionalno razmišljanje, sa portala Pincom: 1) dvije pjesme od dva autora spojene u jednu i dijele prvu nagradu – apsolutno kršenje uvjeta konkursa! 2) jedan od autora (Šestić), bio je i član komisije! – skandalozno, Šestić je praktično sam sebi dodijelio prvo mjesto! 3) u cijelom tekstu nema naziva države – sramotno i nedopustivo! 4) tekst je nepodnošljivo banalan, jeftin, bez snage i dubine 5) druga strofa je sadržajno besmislena i vještački nakalemljena 6) metrika u 3. strofi apsolutno pogrešna čime je strofa potpuno nepjevljiva 7) tekst je stilski stravičan, nepamtljiv, ne ulazi u uho 8) nedostaje tekst za 12 taktova muzike na kraju pjesme pa ponavljaju zadnja dva stiha 9) zbog svega ovoga, prijedlog komisije se mora poništiti i dostaviti novi. Dodajem 10: S ovim se nemamo šta slagati ili ne slagati, ovo su činjenice. A pošto se iz gornjeg vidi da je skandal, hoće li objaviti i 2.- i 3.-plasirani tekst da parlament ima izbor, ili će ostati netransparentno.