Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo sve fina neka gradska raja koja je sišla sa okolnih planina i brda u grad ili došla iz pizdića, pa uvode svoje seoske običaje i način življenja u urbanu sredinu. Samo po džepu udariti i to drakonske novčane kazne uvesti za ovaj primitivizam, pa će idući put kad ne bude mogao produžiti vozačku ili pasoš zbog kazni i kad iste bude morao platiti, dobro razmisliti hoće li opet gdje u parku ostaviti kakvu kesu sa smećem. Nije ni Nijemac rođen kulturan, kod njih se svijest o očuvanju okoline i kultura življenja gradi i razvija od obdaništa kao preventiva, a ako kojim slučajem preventiva zakaže, uvijek je tu represivni aparat u vidu striktnih i rigoroznih propisa i pravila, koji se za razliku od nas, provode do bola.
Kako god ste vi iz "Parka" uslikali smeće i smećem zatrpane zelene površine, tako ste mogli snimiti i one koji su ga tu odlagali i bacali. Mogli ste, pa fino tu "gospodu" javno obrukati, a onda ih kazniti. Gdje je Eko policija i da li oni šta rade? Vi apelujete? Od apelovanja nema ništa, onaj ko je navikao da baca smeće na livadu, bacati će i dalje i na livadu i na ulicu i po parkovima. Njih treba novčano kazniti. Novčanik uredi sve, pa i najgore primitivce. A ovi što misle da je trotoar, park, zid, živa ograda odlagalište smeća i jesu najveći mogući zaostali primitivci. Grzim ih se!!!
To ti je "kultura" našega Bošnje. Pored kontejnera on baca na zelenu površinu. Ma treba ga samo po džepu udariti par puta pa to ne bi više radio. Komunalno preduzeće ne može očistiti koliko naš narod može zapoganiti. Pa gdje to mi živimo.........
kerovi...
Never mind the stars in the sky Never mind the when and the why Got a feelin' higher than high This is the real thing ;)))))
Ogledalo naroda.