|

Zelena linija: Osnaživanje žena rodnog nasilja

Zelena linija: Osnaživanje žena rodnog nasilja
0
S
Sarajevo-x.com
29.2.2012. u 11:51
0
komentara
0

dijeljenja
Zelena linija: Osnaživanje žena rodnog nasilja
Fondacija lokalne demokratije je krenula sa realizacijom projekta "Edukacijski centar – Zelena linija" uz podršku Populacijskog fonda Ujedinjenih nacija ( UNFPA).
Edukacijski centar ima za cilj osnaživanje žena žrtava rodno uvjetovanog nasilja na tržištu rada kroz stručno osposobljavanje, osobni razvoj i društvene vještine.

Projekat je i edukativnog tipa u sklopu kojeg će se organizovati predviđeni motivacijski treninzi za sticanje praktičnih i osobnih vještina ( pisanje CV, prezentacijske vještine, komunikacijske vještine i dr.) – zatim su predviđene i stručne obuke: edukacija za rad na računarima, polaganje razreda i dr.). U centru će se pružati i psihološka pomoć i podrška ( grupni i individualni rad sa psihologom).

Edukacijski centar - Zelena linija ima za zadatak posredovanje pri zapošljavanju ženama žrtvama nasilja ( vođenje evidencije o slobodnim radnim mjestima i uslovima koji se traže, vođenje evidencije o stručnoj spremi, znanjima i sposobnostima , obaviještavajući korisnice o objavljenim oglasima i konkursima, sastavljanje aplikacija za posao kao i pravnu pomoć i savjetovanje u oblasti zapošljavanja. Ovim bi se ne samo pomoglo ženama žrtvama nasilja već i doprinjelo boljoj evidenciji o njihovom broju i potrebama.

Edukacijski centar – Zelena linija je otvoren svakim radnim danom od 09:00 do 17:00 i sve potrebne informacije možete dobiti putem telefona 033 22 33 66.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.