Komentari (347)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sta 8 ? 80 metara!
i normalno restoran na vrhu.
a ko je ba ovaj cirete mi
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Apsolutno da podhitno podici prvi Bosanski kralj!!!!!!!!!
Meni je logicnije da podignete spomenik Sulejmanu Sulji Velicanstvenom,ipak vi volite orijent i Islam,Turke vise od srednjovjekovne Bosne,koju predstavlja kralj Tvrtko.Ne mozes se zvati Sulejman i velicati Hriscanskog vladara,koji je pri tome bio religiozan i borio se protiv Islamskih osvajaca.To je ipak malo zbunjujuce i sumanuto.
@Onanija - i meni (nama) je logično da se ti zalažeš za spomenik Sulejmanu (Sulejmanima) obzirom da su u tvom tijelu (kroz tvoju baku:)) upravo njegovi geni:) Sve jasno k'o dan, nema zabune nikakve:)
PRIKAŽI ODGOVORE (34)
Bas je juce postavljen 8 metara visok spomenik Tvrtku I Kotromanicu u Herceg Novom kao osnivacu tog grada. Predobro izgleda na ulazu u gradsku luku...
Zasto bas 8 metara? Naime, spomenik se u stvari radi u prirodnoj velicini Kralja Tvrtka, tad su malo vise rasli nego sad, mislim da su postojali negdje podaci da je bio visok oko 8 metara i 12 centimetara, jer tad su se bebe radjale po tri-cetiri metra, ima u Zemaljskom muzeju cucla Kralja Tvrtka, al nisu znala raja, mislili da je stecak. A on je jos bio ko i sitan za to vrijeme, ovi sto su se bavili kosarkom su bili visoki po 17 metara;)
Uzmi pare i zdimi! Tako nam je sve
@ 250mlgratis,Tu pricu da je dosla fina religija pa je ljudi prihvatili,okaci macku o rep,prihvatili su je iz interesa,da bi bili begovi,u povlastenom polozaju,da ne bi bili roblje,kao katolici i pravoslavci koji su ostali vjerni praocima i nisu se prodali jeftino,ako tvoji preci.Vi Bosnjaci nikada dok je vojeka necete moci oprati obraz zbog izdaje vlastite zemlje i prelazak na religiju koja je u apsolutnioj suprotnosti sa evropskim vrijednostima.Ja nisam Bosnjak,vec srbin,moze se reci i bosanac,malo vise hercegovac.
svaka cast ,tesko je pojedincima prihvatiti istinu jer ih boli,ali ovo sto govoris je apsolutna istina,svidjalo se to njima ili ne...poz
@onanija Ti si prije svega obična šupčina koja se usuđuje da narod koji je ovdje nastao i opstao preko 1000 godina naziva "IZDAJNICIMA"... Pa *** li ti mater četničku, zgromio bih te ko zadnju pizdoharu da te se dočepam. Alergičan sam na takve ljigavce ko ti koji samo iz pizde materine podbadaju i prave se nevini.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
KOLIKO VAS VATIKAN MRZI DA VAM JE NADJENUO I TA SMIJESNA IMENA PO KOJIMA VAS I DANAS UTORAVA: SRBI = latinski, serf = roblje HRVATI = croatini = kreteni BOSNA = bosnae = pravi volovi, goveda BOŠNJACI = turski, bosh+nyak = bijednik, iz tur. bos+nya = nicja zemlja " K L I X " nije misterija već igra riječi od C ( a t o ) L I C S ), a moderiraju ga katolička mladež i popovi koji "civiliziraju glupe Bosance sa 100000-ada unosa. U tom spec. ratu cenzurisan je web bosanske dinastije: http://is.gd/sW9lTx
Pa kako ti nije smor majke ti?
Kad je neko tenkre onda ne poznaje granice.
Ne može, sad je na redu izgradnja azila za sove. Potom ide uređenje 10 kantonalnih ***nija smeća za opskrbu i ishranu penzionera, kako na jednom centralnom mjestu dolazili do hrane, a ne rovili svugdje po gradu i lomili ruke i noge upadajući u nepodesne kontejnere u potrazi za kakvim komadom hljeba ili neoblizanog čepa od nutele...Dakle, samo polako, ima većih prioriteta.
Realno, Zemaljski muzej stoji sramno ZATVOREN, ni 200 metara od predviđenog Tvrtka od Bosnae. Da li se Tvrtko slaže da idemo redom, pa prvo ponovo otvorimo muzej, i skinemo sa sebe svjetsku sramotu, ili su predviđenih pola miliona Tvrtkovih maraka još jedan u nizu "projekata" gdje će masa odobravati i aplaudirati ove hefte, a već naredne se neće naći niko, ni da golubja govna počisti makar sa Tvrtkove krune... Vidite, mi smo narod koji je čekao Austrijance da nam naprave Vijećnicu, Pozorište itd. stoga, sačekajmo malo, i prepustimo npr. Amerikancima da nam naprave nešto što nam je potrebno, i što ćemo vremnom početi cijeniti više od sebe samih...
Bolje da jos jednu dzamiju izgradite da ima gdje narod klanjat , jebes tvrtka i onako je vlah bio
Kralju Mladicu 888 metara
Prelijepa vijest, nadam se da će ovo biti završeno čim prije!!!
obavezno tvrtko je slavni kralj ove zemlje moj kralj kralj svih bosanaca i hercegovaca
Je li uputno dizati ovaj kip? Možemo se batrgati kako želimo, povijest kaže da je Tvrtko nažalost prema osobnom priznanju bio Srbin. Nakon podizanja ovog kipa, hoćete li vratiti ćirilicu u KS? Fakat je da je Tvrtko bez iznimke pisao ćiriličnim pismom, zar ne?
prema osobnom priznanju bio SRBIN!?!?!? HAHAHHAHAHAHA Kralj 'SERBLJEM, BOSNEM itd" ne znači kralj SRBA već kralj "SERBLJEM" upravo tako kako i piše. SERBLJEM predstavlja ime naroda NAD kojim vlada, a u toj tituli postoji još najmanje 5 termina koje Tvrtko navodi s ciljem detaljnog prikaza svih teritorija gdje ima moć.
Samo se ti grohotom smij , najveći problem u vas Bošnjaka je što razuma nemate, samo usta, i to povelika. Otuda smijeh . Što je kralj Tomislav Hrvatima, Tvrtko je Srbima. Odabrao je grob Svetog Save za osobnu krundibu, u srodstvu je sa srpskom lozom Nemanjića, za sebe kaže da je imao pravo i na tu krunu jer je po osobnim riječima "sin gospode srpske" , eno mu piše crno na bijelo u povelji, čitaj povijest. Za vrijeme krunidbe kaže da će na put da obiđe Srblje, Bosnu i Rašku. I sad kao nije Srbin, baš vi bosanski muslimani naučit ćete ga što je bio? Ono što sigurno nije bio jest da nije bio Turčin, Turci su mu bili krvni neprijatelji, Tvrtko je sudjelovao u boju na Kosovu. Turci su bili ti koji su prekinuli lozu Kotromanića odsjekavši glavu Mariji Branković - Kotromanić od Smedereva , posljednjoj kraljici srednjovjekovne bosanske države, a vi danas navijate za Turke u svakoj prilici i od Erdogana pravite mit. Ushićujte se dostignućima bošnjačke znanosti koja se nekako uvijek svodi na Kuran i taj vaš tupavi pogled na povijest. Kad bi imali toliko " uspjeha " u prirodnim znanostima, svijet bi bio puno bolje mjesto za život. Ovako vam najveći uspijeh u prirodnim znanostima kad netko napravi košnicu u obliku džamije, ili smjesti Kuran na mikročip. Zapitate li se kad zašto je to tako?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Mislim da je bolje da otvaraju fabrike, spomenici se nalaze na svakom cosku, ovo je klasicno zapisavanje teritorije.
Mislim da je bolje da otvaraju fabrike, spomenici se nalaze na svakom cosku, ovo je klasicno zapisavanje teritorije.
Ma nema šansi ,ovaj štit kralja Tvrtka zbog ljiljana neće nikad proći BH parlamentarnu proceduru ,pa će onda biti top tema nekoliko mjeseci ,a raja ko raja,neki za -neki protiv, a svi praznih stomaka.A oni što kao odlučuju punih i boli njih za ove sa praznim.Blago nama budalama.