BiH
19

Zdravstveno stanje Vojislava Šešelja je ozbiljno sa elementima životne ugroženosti

Anadolija
Vojislav Šešelj (Foto: AFP)
Vojislav Šešelj (Foto: AFP)
Tim ljekara, koji se jučer vratio iz Haškog tribunala, nakon što im je dozvoljen pregled Vojislava Šešelja i uvid u, kako kažu, dio zdravstvene dokumentacije, došao je do zaključka da je stanje predsjednika Radikalne stranke i haškog optuženika za ratne zločine nad civilima, ozbiljno životno ugroženo.

Doktor Milovan Bojić rekao je da je sa kolegama posjetio Vojislava Šešelja u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala, gdje su napravili i uvid u "dio dokumentacije koju su dobili", a nakon niza konsultacija i razmjene mišljenja, došli su do zaključka:

"Zdravstveno stanje Vojislava Šešelja je ozbiljno, sa elementima životne ugroženosti i definitivnim metastatskim promenama na jetri", rekao je doktor Bojić.

On je podsjetio da je Šešelj godinu dana čekao na snimanje debelog crijeva, iako je bilo prisutno krvarenje i iako je on to tražio. Kada mu je dijagnostikovan rak debelog crijeva, kako je rekao doktor Bojić, krenulo se sa hemoterapijom "bez da mu se objasni i kaže kako će da teče i smisao te terapije".