Regija
48

Bojić: Šešelj je ozbiljno bolestan, a priče da je dobro su glupost

Klix.ba
Vojislav Šešelj (Foto: AFP)
Vojislav Šešelj (Foto: AFP)
Konzilij doktora u Beogradu čeka rezultate nalaza kako bi odlučili hoće li odmah operirati Vojislava Šešelja kojem je rak debelog crijeva metastazirao na jetru.

Milorad Bojić, koordinator peteročlanog tima doktora koji brinu o Vojislavu Šešelju, kazao je da se idućih dana očekuje odluka o daljnjim koracima u liječenju, odnosno o operaciji.

Kazao je da su mu izvadili laboratorijske analize, napravili snimanja skenerom i kolonoskopiju, a nakon što stignu rezultati biopsije, odlučit će hoće li mu odmah operirati jetru i staviti ga na kemoterapiju.

Naime, Šešelj ima rak debelog crijeva i metastaze na jetri, a Bojić tvrdi da ima i problema s plućima, ugrađenim pacemakerom te konstantnu temperaturu između 37,5 i 38 stepeni.

"Šešelju su utrostručene vrijednosti markera za tumor, ima dvije metastaze na jetri i pronađena su nova četiri polipa na debelom crijevu, od kojih je jedan karcinom. Da je Šešelj ostao u Haagu imao bi novi karcinom debelog crijeva koji bi metastazirao. Šešelj je ozbiljno bolestan, a priče da je zdrav i da mu nije ništa su gluposti", kazao je Bojić, a prenosi HRT.