Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sto mi je komican naslov..Ovo samo kod nas ima... Cuj poceli naplacivati..Sta su do sada radili? Igrali zmire s njima?
Pravo zboris Skola.. Nece me bingo nesto ovih dana..
Ma rijetko kad igram,ubirem pare na druge nacine..Ali kad se skupi kladionicarska skvadra..Ne mozes,a da ne probas.. hehehe..
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Il da se budzet malo "popuni" :D
trebalo je tako poceti prije 20 godina...
Dobro su se sjetili da bi trebalo i pješake kažnjavati.
Ovi policajci u ZDK a pogotovu kolege u Tešnju nemaju na ovo pravo dok sebe ne iskažnjavaju... evo šta je tip prošle godine objavio na lokalnom portalu i slike i tekst... http://tesanj.net/2014/03/28/a-sada-spektakl-j-spektakl/
Majko draga cuj poceli kaznjavati.. Imal đe kakav meteor da nas satare nas futave...
Najveća ironija svega je što Zenica ima jednu od ''najboljih'' vozačkih etika. Kako su ukinuli mnoge semafore, raja normala staje na pješački da pješaci prođu. To je tako divan momenat za vidjeti, kako pješaci sa oduševljenjem mašu i zahvaljuju što im stanete...bukvalno da vam je prozor otvoren, taj čovjek bi vas poljubio. To sam primijetio, jer u mnogim gradovima vozači ne je*u ni 2% nikog, normala će proći iako ti čekaš na pješačkom ili bilo koji drugi vid neetičnog i nekorektnog ponašanja, to najbolje vidite kada ste bicklista. Mislim da kažnjavanje prvo nije etično, jer se isto naplaćuje i bogatom i siromašnom, drugo u rangu je recimo prelaženje pješaka na neoznaćenom mjestu kao i mnoge drugi teži prekršaju, što je nedopustivo. Kako bi jedna pametan čovjek rek'o: ''Još od vremena Kaina, ni jedna kazna nije uspjela da popravi svijet.'', tako mislim da nije u tome rješenje, prije bih se pozabavio nekom edukacijom vozača i građanstva, svi bi mnogo sretniji bili.
sto je najgore,sam si rekao.kada stanes nekome ljudi ti masu,zahvaljuju sto si stao,kao da si ti njima nesto poklonio.najobicnije postovanje saobracajnih pravila.
u nakaradnom društvu, normalne situacije su rijetkost i cijene se uz mnoge zahvale. Primjer nekih eskimskih plemena, gdje je uvreda zahvaliti se nekome ako vam dadne mesa.To se podrazumijeva i nema potrebe da se ''spuštate'' ili da ''uzdižete'' druge, jer je to čista ljudska potreba, želja i dužnost. Nažalost, toliko smo obespravljeni da nam se ti činovi, a u stvari što ti kažeš ''najobičnije poštovanje saobračajnih pravila'', čine kao velika djela.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Hajd nek su barem poceli.
...pocela???? A sta je onda radila ovih 20 godina?
"Policijski službenici MUP-a ZDK će do kraja mjeseca aprila novčano kažnjavati pješake i vozače..." A ČEKAj šta će raditi ostale mjesece, pomno posmatrati i ispijati kafe ?!
dok ne napune kesu a onda sve po starom
policajac-ljevak
....ali ajd da važi za sve , a ne samo po sirotinji i običnim ljudima kao i obično