{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


ZDK: Policija počela kažnjavati pješake i vozače koji ne poštuju saobraćajne propise

24.4.2015. u 19:14
258
63
ZDK: Policija počela kažnjavati pješake i vozače koji ne poštuju saobraćajne propise
258
Policijski službenici MUP-a ZDK će do kraja mjeseca aprila novčano kažnjavati pješake i vozače koji se u saobraćaju ne budu pridržavali zakonskih odredbi vezanih za parkiranje vozila, prelaska kolovoza na obilježenim pješačkim prijelazima, a bit će sankcionisani i vozači koji ne poštuju svoje obaveze prema pješacima.
FOTO: MUP ZDK
FOTO: MUP ZDK


Pripadnici MUP-a ZDK su u prvoj polovini mjeseca aprila provodili preventivne aktivnosti gdje su pješacima, ali i vozačima, dijelili letke o upozorenjima i visini novčane kazne ukoliko se ne budu pridržavali navedenih propisa u smislu važnosti i obaveze poštivanja svih saobraćajnih propisa posebno onih koje se odnose na sigurnost pješaka u saobraćaju.

FOTO: MUP ZDK
FOTO: MUP ZDK


"Kako je u naznačenim aktivnostima naglasak stavljen na sigurnost pješaka, leci upozorenja su se djelili prvenstveno pješacima koji kolovoz prelaze na mjestima gdje to nije dozvoljeno, kao i vozačima koji se ne pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu obaveza prema pješacima. Nakon okončanja preventivne faze, policijski službenici će do kraja mjeseca, prema počiniocima prekršaja poduzimati represivne mjere", saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Iz MUP-a su još istakli da se nadaju da će naznačene aktivnosti rezultirati željenim efektima i da će učesnici u saobraćaju, naročito pješaci, navedene aktivnosti shvatiti ozbiljno, kako bi se unaprijedila bezbjednost odvijanja saobraćaja na području Kantona.

FOTO: MUP ZDK
FOTO: MUP ZDK


Podsjetimo, pješaci koji cestu prelaze izvan obilježenog pješačkog prijelaza biti će kažnjeni kaznom u iznosu od 40 KM, dok će vozači motornih vozila, ukoliko ne propuste pješaka prilikom prelaska na obilježenom pješakom prijelazu, biti kažnjeni kaznom od 50 do 250 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: