Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ma nekad davno \"prije rata\" s autom se nije smjelo doci pred zgradu, a ne ovako nesto! murija tadasnja milicija je derala... bilo bi dobro opet nesto tako organizovati, a parkinga ima za sve...
Ja stanujem upravo u jednoj od pomenutih ulica. Ovaj problem se vuče već godinama i tek se sada neko sjetio da objavi ove slikice, ne znam kojem novinaru ili ekološki osvještenoj osobi treba desetak godina da shvati da ovakav problem objavi. Samo ću naglasiti da na Trgu Zlatnih Ljiljana se nalazi atomsko sklonište, koje je devastirano i veoma ružno izgleda, a neki gospodin u tom skloništu uzgaja gljive i s vremena na vrijeme ispred njega parkira zahrđale kamione pune zemlje koja se rasipa po cijelom trgu. Ne znam ko mu je dozvolio da tu uzgaja gljive!? Ivičnjaci koji su postavljani kako bi spriječili prolazak vozila na zelene površine su postavljani djelimično, tako da nesavjesni vozači koriste dijelove koji nisu omeđeni takvim ivičnjacima te se na veoma lagan način ponovo parkiraju na svoja \"stara parking mjesta\", neki koji stanuju u prizemlju su ćak napravili i parking mjesta kako bi svog ljubimca imali na oku, zagrađenog i sigurnog. Ko je odgovoran?
Tipicno nas narod neznaju i nerazumiju i nece da postuju ono sto je nesto lijepo, nije nikako cudo sto nam nema tako dosta turista i nije samo za turiste i za nas da i mi mozemo uzivati u ljepoti ali sta ces taki smo mi. Evo ja naprijemer zivim u Engleskoj kada pogledam engleske parkove i kako su prelijepo uredeni, pa onda se pitam zasto to nas narod isto nemoze ovako da odrzava, ali to ti nemozez opisati nasem narodu nazalost. Molim nas narod da probaju da odrzavaju nase parkove, eto to samo mogu reci.
e nek ti u starom gradu imaš parkinga koliko hoćeš jarane s biciklom je problem kamoli s autom a što se dobrinje površina i kazni tiče u ulici V.Maglajlić sam parkirao na snijegom zatrpanu zelenu površinu i to se popeo desnom stranom malo preko ivičnjaka i taj parking platio 120KM sa sudskim troškovima i od tada PARKING zakletva.
čuj jel\' bila priznata u ratu, jedno je rat... u ratu je bila većim djelom okupirana od strane četnika i zato se nije računala kao dio sarajeva
Napravite vise parking mjesta. Rijesen problem. Isto kad ti se pisha a ti u sred grada i kud ces sta ces wc nigdje ? Prvo pogodno mjesto. Jasno.
Hoce svaki papak da je auto pod prozorom...
da ima mjesta na dobrinji za parking nije tačno, konkretno u dobrinji1 nema ni jedan parking, za razliku od ostalih dijelova dobrinje, imaju samo garaže ali su stalno zauzete. treba vam štela da dođete na listu čekanja za mjesto u garaži koje ćete još plaćati. konkretno ova ulica oslobodilaca sarajeva se komotno može proširiti za još jednu traku i onda bi problem za dio stanara bio rješen.
Haha..cuj nije do ljudi. Pa jesi li ti ikada bio na Dobrinji? Jedino naselje koje je barem malo planski napravljeno. Ovdje je problem u papcima koji su se docepali auta i stana u gradu, pa kontaju da kao i kod kuce trebaju auto da parkiraju pred sami prag. Na Dobrinji ima i previse parking mjesta, otidjite pa cete vidjeti, ali pola njih zjape prazni, al su zato popunjena ova setalista i parkovi, jer je problem placati garazu i problem je parkirati auto 5 min od kuce. Gdje je u svemu ovome policija. Neka zadje, fino svakome kaznu okaci, pa ce bosnjo sljedeci put razmislit gdje ce parkirat.
nema se ovdje sta komentirati o teheranskom ciigganluku i seljakluku. ja cu samo jos jednom da se aaddmminiistratoru spomenem prljaave ciigaanske baliiyske familije i da mu yebem dijete koje mu je najdraze. samo ti blokiraj komentare djuubre jedno pootuurcheno
@au Jel\' Dobrinja bila priznata u ratu kao dio Sarajeva kad vam je tunel trebao... o vi Sarajlije od 400 godina duge loze i slicnih papaka kao sto si ti...
Cuj ne priznaju Dobrinju kao dio Sarajeva. Papak jedan na Dobrinji ima dosta raje koja su bas sarajlije iz starog grada. To sto ima papak koji su se naselili tokom rata ili nakon rata to je druga prica. Nisu svi bili komunjare pa da su dobivali stanove po Ciglanama, Breci itd. Ja sam rodjen na Vratniku pa zivim na Dobrinji. Jos nesto ovakvih prizora na Dobrinji ima koliko hoces. Policija je kriva sto nikad ne kaznjava za ovakva djela niti ulazak u zabranu sa vozilom. Dosta puta sam zvao policiju i nikad nista ne naparve. Kazu parkiran je na pozarni put. Vise nego smijesan odgovor iz policije.
Cuj ne priznaju Dobrinju kao dio Sarajeva. Papak jedan na Dobrinji ima dosta raje koja su bas sarajlije iz starog grada. To sto ima papak koji su se naselili tokom rata ili nakon rata to je druga prica. Nisu svi bili komunjare pa da su dobivali stanove po Ciglanama, Breci itd. Ja sam rodjen na Vratniku pa zivim na Dobrinji.
da nisam ne bih tako govorio. skoro 400 godina mi je loza ovdje. pa ti pogadjaj. nema bas puno porodica iz tog perioda ;)
da je ovo na zapadu, nebi jutro jdocekali pred kucom, bili bi odvuceni, a onda da bi dosli do svog dragog, premilog auta - platili bi bar 150-250 dolara. Kazna, kazna, pa da vidis reda. Jadan je ovaj grad!