Sarajevski vandalizam
0

FOTO / Zbog vozila park na Dobrinji izgleda kao oranica

Sarajevo-x.com
Između ulica Oslobodilaca Sarajeva i Trga zlatnih ljiljana u sarajevskom naselju Dobrinja još jednom parku prijeti sudbina da izgubi svoju prvobitnu funkciju - mjesta gdje bi ljudi trebali da uživaju u zelenilu i prirodi. Ovaj put se ne gradi tržni centar ali zato vozači automobila na ovaj način uništavaju preostale zelene oaze u glavnom gradu BiH, kako svjedoče fotografije pristigle od stanovnika ovog naselja.

Ono što bi trebao da bude neprocjenjiv kutak zelenila i prirode sve više liči na običnu "oranicu" i to zahvaljujući automobilima koji stalno prolaze kroz ovaj park. Čini se da su vozači izgubili kompas u vožnji, tako da ne mogu da naprave razliku između ulice i parka.

Fotografije parka na Dobrinji slike su sumorne svakodnevnice ali i nebrige kako građana, tako i službi koje trebale djelovati. Ovakva mjesta bi trebala da uljepšaju sivilo betonske gradnje, ali su se pretvorila u nešto potpuno suprotno.

Nesavjesni vozači koji su ovaj komad prirode izvrnuli ruglu, vjerovatno bi trebali da preispitaju ponajprije svoju ekološku svijest i da od ovog javnog prostora ne prave ničiju zemlju. .