{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zbog opasnosti od epidemije zabranjen ulazak u pojedina sela uz Savu

23.5.2014. u 09:47
40
15
Zbog opasnosti od epidemije zabranjen ulazak u pojedina sela uz Savu
40
Zbog opasnosti od epidemije zabranjen ulazak u pojedina sela uz Savu
Foto: Arhiv/Klix.ba
Mrtva stoka u selima uz Savu i dalje stvara velike probleme timovima koji rade na raščišćavanju lokaliteta pogođenih poplavama, a u pojedina sela je zabranjen povratak stanovništvu kao i ulazak neovlaštenih osoba.
"Na jutrošnjoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije donijeta je naredba o zabrani ulaska na područje Velinog sela i Jelaza stanovništvu, medijima i ostalim neovlaštenim subjektima, jer je navedeno područje označeno kao zona potencijalnog epidemijskog žarišta", navodi se u saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Bijeljina.

Istaknuto je da je ulazak u ovu zonu dozvoljen samo ekipama civilne zaštite koje vrše sakupljanje leševa uginulih životinja, ekipama koje evakuiraju stanovništvo, pripadnicima CJB Bijeljina, Oružanim snagama BiH i pripadnicima DGS-a.

"Tokom jučerašnjeg dana, pored angažovanja na sanaciji Dašničkog nasipa, vršeno je i proširivanje otvora na Drinskom nasipu, uklonjeno je 15 tona uginule stoke i 150 tona kabastog otpada. Danas se nastavljaju radovi na sanaciji nasipa i prikupljanju uginulih životinja, dezinfekciji i deratizaciji poplavljenih područja, odvodnji vode iz poplavljenih područja, podjeli hrane stanovništvu, podjeli stočne hrane, kao i popisu štete", navodi se u saopštenju.

Na području ove regije vršeno je ispumpavanje vode na 32 lokacije, a formirano je 16 punktova na kojima se vrši raspodjela vode, hrane i drugih potrepština.

Upućeni su zahtjevi za pomoć u vojnoj opremi, lijekovima, sredstvima za dezinfekciju, stočnoj hrani, uređajima za sušenje i drugoj opremi.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: