{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sava se na području Bijeljine i dalje nekontrolisano izljeva

S
18.5.2014. u 19:40
3
23
Sava se na području Bijeljine i dalje nekontrolisano izljeva
3
Sava se na području Bijeljine i dalje nekontrolisano izljeva
Najkritičnije područje u Bijeljini je uz rijeku Savu koja se nekontrolisano izljeva na mjestu proboja nasipa kod Batkovića.
Trenutno najvažnija aktivnost na odbrani od poplava je na nasipu u Crnjelovu, gdje više od 1.000 ljudi, uz podršku teških mašina i kamiona, utvrđuje nasip vrećama sa pijeskom prebačenim iz grada sa kanala Dašnica i novim vrećama koje se pune.

Stanje na nasipu kod starog graničnog prelaza u Rači je relativno stabilno, uprkos procurivanju nasipa, navodi se u najnovijem izvještaju Štaba za vanredne situacije grada Bijeljina.

Od prethodnog mjerenja vodostaj Save na Topolovcu je niži za 80 centimetara, a na Rači 70 centimetara.

Iz preventivnih razloga vrši se evakuacija stanovnika Balatuna koji bi bili najugroženiji u slučaju oštećenja nasipa.

Nastavljeno je sa evakuacijom stanovnika iz najugroženijih područja – Batkovića, Broca, Ostojićeva, Velinog Sela, kao i iz ranije poplavljenih Dvorova, Amajlija i Popova.

Ekipama koje su ranije radile na evakuaciji pridružio se i specijalni spasilački tim iz Velike Britanije sa 33 člana i čamcima.

Evakuisano je više od 6.000 stanovnika iz ovog područja, od kojih je u centre za prihvat evakuisanog stanovništva prihvaćeno oko 1.000, dok su ostali smješteni kod rodbine i prijatelja. Za sve koji su smješteni u prihvatne centre u toku dana je obezbijeđena hrana i medicinska njega.

Na teritoriji sa koje se povukla voda stanje se normalizuje.

U gradu se voda se još zadržava u ulicama Laze Kostića, Ćirila i Metodija, Danila Kiša, Mačvanskoj, Vidovdanskoj.

U Janji su na terenu ekipe Veterinarske službe, inspekcije i "Komunalca" koje vrše uklanjanje i ukopavanje uginulih životinja.

U Bijeljinu je nastavila da stiže pomoć od brojnih donatora, a i dalje su najneophodniji hrana i voda za piće, sredstva za higijenu, dječija hrana, prostirke, ćebad, duboke čizme, hrana za stoku i ostalo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: