{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sava kod Bijeljine u stagnaciji

F
20.5.2014. u 20:33
10
32
Sava kod Bijeljine u stagnaciji
10
Sava kod Bijeljine u stagnaciji
Iz Štaba za vanredne situacije grada Bijeljina večeras je saopćeno da je vodostaj rijeke Save u stagnaciji i da je stanje na dašničkom nasipu u Crnjelovu stabilno.
Izvršeno je probijanje drinskog nasipa kod Stare Rače, tako da je počelo opadanje vodostaja u odnosu na današnji dan.

Spasilački tim iz Velike Britanije tokom današnjeg dana intervenisao je na Balatunu, gdje je evakuisano šest osoba, dijeljena je hrana i voda, u Ostojićevu je osposobljena elektro mreža, a logistički tim je u obilasku Donjeg Broca kako bi se prikupili podaci na terenu.

Ekipe zadužene za evakuaciju stoke su na terenu i rade svim raspoloživim kapacitetima. Tokom dana, evakuisana su dva kamiona stoke s područja Amajlija, Popova i Dvorova.

Problem predstavlja nedostatak raspoloživog ljudstva, a osigurane su nove količine hrane za životinje.

Zdravstveno zbrinjavanje je organizovano na šest dežurnih punktova na području grada. U službi Hitne pomoći primljeno je osam poziva od građana koji su prevezeni i zbrinuti. Riječ je o starijim osobama kojima je bila neophodna medicinska pomoć zbog problema sa visokim pritiskom i psihičkim smetnjama.

Tokom današnjeg dana pristigle su velike količine pomoći u hrani, vodi, sredstvima za higijenu kao i materijalno - tehničkim aparatima iz Čapljine, Bihaća, Čajniča, Rogatice, Trebinja, Prnjavora, iz Crne Gore…

Danas je oformljen i punkt za podjelu jednokratne pomoći (paket se sastoji od hljeba, konzervi i vode). Na ovom punktu, tokom današnjeg dana, građanima je podijeljeno 1.180 paketa.

Tokom dana, pristigle su donacije u materijalno-tehničkoj pomoći za Civilnu zaštitu, a na ugrožena područja poslata je pomoć.

Tokom današnjeg dana vatrogasni timovi zaduženi za crpanje vode, raspoređeni su na više lokacija na području Bijeljine. I dalje se crpi voda iz zgrada Gradske uprave Grada Bijeljina, Razvojne banke, Poreske uprave, Policijske stanice.

U toku je uklanjanje vode iz ulica Laze Kostića, Jurija Gagarina, 1. Decembra, Meše Selimovića i na Bogdanovića placu. Vatrogasne jedinice pristigle iz Njemačke, tokom današnjeg dana bile su u Krajiškoj ulici br.17 gdje su crpale veću količinu vode.

I dalje je prioritetno uklanjanje vode iz formiranih "vodenih džepova".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: