BiH
5

Zbog odavanja počasti žrtvama Dobrovoljačke ulice obustavljen saobraćaj u pojedinim ulicama Sarajeva

Piše: M. N.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Povodom obilježavanja 3. maja u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, danas je izmijenjen režim saobraćaja u glavnom gradu BiH. Neke ulice su zatvorene za saobraćaj, a od 10 do 12 sati i za pješake, dok je režim javnog prevoza izmijenjen.

Na ulicama je veliki broj policijskih službenika. Ulice Hamdije Kreševljakovića i Skenderija su zatvorene za saobraćaj. Pješacima će, u vrijeme odavanja počasti, biti ograničen prelaz preko mosta Drvenija, ako i kretanje ulicama Skenderija i Hamdije Kreševljakovića do mjesta gdje će biti okupljanje. Parkinzi na Skenderiji su zatvoreni još do sinoć.

Kada je u pitanju javni gradski prevoz, trolejbuski saobraćaj odvijat će se na relaciji Otoka – Dobrinja, dok ostale trolejbuske linije neće biti u funkciji.

Autobuske linije za Pofaliće i Velešiće saobraćat će skraćeno i dijelom će mijenjati trasu, te će umjesto sa Drvenije polaziti sa Skenderije (trolejbusko stajalište u ulici Hamze Hume), a od Pofalića odnosno Marijinog Dvora do Skenderije i nazad saobraćat će trasom uz tramvajsku prugu.

Na ovaj dan obilježava se stradanje pripadnika ARBiH i šest vojnika JNA koji su stradali u Dobrovoljačkoj ulici.