BiH
2

Zbog neprohodnosti puteva srebrenički pacijenti na dijalizi u Užicu

SRNA
Poplave u Srebrenici
Poplave u Srebrenici
Direktor srebreničkog Doma zdravlja Nenad Milošević izjavio je Srni da je ova ustanova blagovremeno reagovala i zatražila pomoć od bolnice u Užicu, koja je ispoljila maksimalno razumijevanje i solidarnost i bez uslovljavanja primila na hemodijalizu četiri pacijenta iz Srebrenice.

"Zbog neprohodnosti puteva prema Zvorniku, koje su izazvale poplave, morali smo zbrinuti bubrežne bolesnike koji koriste dijalizu da bismo spasili njihove živote. Zahvalnost dugujemo užičkoj bolnici, koja je primila naše pacijente i oni će koristiti te usluge u Užicu do osposobljavanja puta i stvaranja mogućnosti da na hemodijalizu primaju u zvorničkoj bolnici", rekao je Milošević.

On je istakao da u periodu vanrednog stanja i poplava nema povećanog broja pacijenata i zahtjeva za hitnim medicinskim intervencijama na terenu.

"Mi imamo mobilni tim koji dežura i u slučaju potrebe može odmah da reaguje i da se uputi na teren da pruži medicinsku pomoć povrijeđenim, ugroženim ili bolesnim građanima ove opštine", istakao je Milošević.

Direktor Doma zdravlja u Bratuncu Snježana Stojanović izjavila je Srni da tri pacijenta juče nisu primila dijalizu i da je neizvijesno da li će četiri pacijenta koji su danas na programu biti prevezeni na hemodijalizu u Zvornik zbog neprohodnosti puta.

"Od devet pacijenata iz Bratunca koji koriste hemodijalizu, dva se nalaze na hospitalizaciji u zvorničkoj bolnici, a za ostale ćemo morati tražiti pomoć da se transportuju helikopterima za Banja Luku, ukoliko se do sutra ne uspostavi saobraćaj do Zvornika", rekla je Stojanovićeva.

Ona je istakla da pacijenti nisu u kritičnom stanju i da, prema informacijama koje ima, očekuje da će danas do podne biti osposobljen put od Ljubovije do Malog Zvornika u Srbiji i ako tako bude pacijenti iz Bratunca će srbijanskom stranom biti transportovani na dijalizu u zvorničku bolnicu.