BiH
130

Opća bolnica pomaže građanima poplavljenih područja

FENA
Opća bolnica u Sarajevu (Foto: Klix.ba)
Opća bolnica u Sarajevu (Foto: Klix.ba)
Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" svoje kapacitete stavit će na raspolaganje građanima poplavljenih područja, a ljekari te bolnice, sa lijekovima i hranom, sutra će otići u Olovo, Žepče i Maglaj.

Na današnjem sastanku šefova odjela Opće bolnice, a koji je sazvala direktorica bolnice Sebija Izetbegović, dogovoreno je da se svi kapaciteti bolnice stave na raspolaganje građanima poplavljenih područja.

Ta zdravstvena ustanova spremna je primiti sve pacijente kojima je potrebno bolničko liječenje, ali i poslati timove specijalista na teren, ako se za tim ukaže potreba.

Izetbegović je informirala prisutne da je tokom vikenda Olovu, Žepču i Maglaju dostavila lijekove, vodu i pelene za djecu i odrasle.

Opća bolnica će sutra maglajskom Domu zdravlja dostaviti tri agregata kako bi se prevazišao problem nestanka električne energije.

Delegacija zdravstvenih radnika koju predvodi Izetbegović sutra će krenuti u Žepče i Magla,j u tamošnje Domove zdravlja gdje su smješteni građani poplavljenog područja.

Njima, te ostalim pogođenim područjima Zeničko-dobojskog kantona bit će dostavljeni lijekovi, hrana i voda koju će kupiti uposlenici Opće bolnice, a ljekari su se dogovorili i da se odreknu jedne dnevnice za građane poplavljenih područja BiH.

Na kraju je iskazano duboko suosjećanje sa porodicama koji su izgubile članove porodice i koje su morale zbog ove katastrofe napustiti svoje domove. Trenutno uposlenici sakupljaju pomoć koja će sutra biti dostavljena pogođenim područjima, saopćeno je iz Opće bolnice.