Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Primer kako se jednom nakaradnom odlukom napravi problem. E sad s jedne strane imamo SDA, SDP i još neke stranke koi daju novodnu podršlu ovim izmanipulisanim mladim ljudima i obećavaju nešto ipak nerazumno što bi u narednim godinama bilo ogromno finansijsko opterećenje (javili bi se mnogi novi zahtevi po principu kad mogu ovi što nebi i mi). Sa druge strane imamo gospodina Dodika i svih iz RS da se ovim mladim ljudima dodeli otpremnina, izvrši prekvalifikacija ili dokvalifikacija za neko drugo zanimanje (recimo ovu povoljnost nisu imali radnici mnogih propalih firmi u BiH). Ova druga ponuda je više nego poštena i korektna te sigurno dugoročno najbolje rešenje ali kako dolazi od gospodina Dodika (koji je u Fed.BiH jedinica mere za nešto demonsko) biće glatko odbijena. I tako imamo nerešiv problem.
MARS RADIT SRAM DA VAS BUDE KAKVE PENZIJE SA 35 ILI 40 GODINA HTJELI STE KAPITALIZAM DOBILI STE GA.......
Pa hajdemo onda svi u penziju sa 35 godina i neće biti nezaposlenih.
ja ima zavrsenu ekonomsku skolu i evo vec 13 god radim na crno,tj ovo je moje drugo radno mjesto u tim godinama i niko nece da osigura,sto znaci da ja ni dana nemam staza a radim opet svaki dan. E kakva je ovo drzava dabogda sudnji dan sutra bio pa nas sve potusio
Nije da zlo mislim ovim ljudima, ali ipak sto je previse previse je.Ja evo svecano punim 20 god biroa.Znam da necu dobiti pristojan posao jer nemam nijednog rodjaka u ovoj majmunskoj ( ma ne znam koji bi im naziv dao) vlasti.Ali borim se kako znam i umijem. A isto tako poznajem neke od ovih koji bez stida kazu ma oko 700 KM penzije dobijem i dobro mi. Stvarno mislim da je vrijeme da se rusi ovaj ustavni poredak.
e ako ovo prođe otšli smo u k....
Kako je ovaj narod naopak,pa ljudi,zakon fino postoji gdje pise da mogu vojnici OS BiH ici u penziju sa 35 godine.Nisu krivi borci za to nego politicari koji su prihvatili takav zakon.Ako borci idu ranije u penziju to znaci da ce biti vise posla za nas omladinu.Ja ne znam sto negativno komentariste protiv ovih vojnika,a evo vec 20 godina od rata nas politicari kradu a \" MI \" nista,to ne komentariste,za to se ne bunite sto nam drzava propada i kriminal nam raste,sto je korumpcija na svakom cosku,sto stele rade svugdje pa i u prijem za vojsku. E jadni smo mi kad sve to gledamo umjesto da i mi se dignemo na noge i pocnemo strajkati za bolje obrazovanje,posao bez stela i slicno i slicno.
Pa kavi su to vojnici.
Ovi sto govore da im ne treba dati penzije, to pricaju samo oni sto im je babo bio podrumas i ratni profiter pa iz udobne fotelje svoje kuce seru i neznaju sta pricaju. Da tebi nevalja i ti bi sjedio tamo i zalio se na vladu i drzavu, nego lako ti je punog stomaka pricati. Ne vidim da komentarises na ljude koji kradu drzavu i primaju velike plate, nego pricas na ljude koji su te penzije zasluzili i njima treba da zahvalis na svemu sto imas.
Ja štrajka glađu i k.... ni dva dana nisu sastavili
na posljednji komentar ovdje samo me interesuje ko si ti da dozvoljavas sebi da tako govoris jadan si ociju mi mojih. Idi upisi ne pismeni gadun kakvu skolu pa se malo zadaj proucavati zakone ako naucis citati i kontati
svi vi koi ste protiv ovih ljudi sto se jadni bore za svoje pravo mozete im p......i borite se i vi za ono sto je vas
Po zakonu je i da čopori pasa slobodno hodaju gradom i napadaju,i maloljetnici kada nešto loše naprave, to samo policija evidentira i oni nastavljaju po svom.Pa i ovaj zakon o vojnicima koji je štetan po državu i samo stvara nezadovoljstvo i podjelu među borcima hitno staviti van snage,a političare koji su ovo donijeli radi ulizivanja biračima staviti na stub srama i kazniti ih za ovo.Kažnjavaju se utajivači poreza,a ovim zakonom država se oštećuje stotinama miliona maraka.
Kaze bosanski penzioner ocu: -Babo,babo....probudi se...brzo ustani...zakasnices na posao..
Ovu bezobraznu stoku treba prvo pocastiti suzavcem a onda dobro okupati sa vatrogasnim smrkovima da ohlade bezobrazne glave i konacno se okupaju poslije ovih nekoliko dana izlezavanja.... Vecina njih nije prakticno nikada jos ni posteno odradila dnevnicu a vec bi hohstapleri penziju i na drzavne jasle i ocevima koji im i danas jos rade na grbacu i na rucak i veceru.... Stoka bezobrazna...
Imam 31 godinu staža + 3 godine duplog ratnog staža + 15 mjeseci bivše JNA koje se ne računaju po zakonu što je 34 godine. Firma mi se raspala a nigdje se ne mogu zaposliti u ovim godinama. Dali su ovi zaslužniji da odu u penziju od mene?? Fali mi još 6 godina staža da bih ostvario penziju od 400 KM. Gdje?? Kako?? Takvih kao ja ima pola države.
kako nije stid ove takozvane borce,dobili su otpremninu po 10000km.a bili su pitani št će oni su uzeli keš.Prvo bi trebalo da vrate te pare pa onda na biro kao svi iz privrede koji su imali staža kao oni godina.Dodik je potpuno u pravu nek im TIHI sad daje pare od svoje plate.U prosjeku imaju po 10 do 15 godina staža pa nije ovo Grčka,neka idu što prije iz Sarajeva počinje vrijeme sjetve svi imaju po 100 duluma zemlje.