BiH
141

Zbog lažnih volontera članovi Udruženja Smješak povukli se s ulica

Piše: M. N.
Udruženja za pomoć socijalno ugroženoj djeci "Smješak" odlučilo je povući svoje volontere s ulica Sarajeva zbog pojave lažnih koji su se predstavljali kao članovi ovog udruženja i prikupljali pomoć.

Lažni volonteri su prodavali kopije markica udruženja Smješak koje koštaju 1 KM, a koje su zahvalnica svim građanima koji pomažu rad udruženja, odnosno socijalno ugroženoj djeci. Oni su također posjedovali i kopiju dokumenata koje su pokazivali ljudima pri kupovini markice.

"Lažni volonteri su radili na području cijelog grada Sarajeva. Zbog toga smo morali povući naše članove s ulica i samim time oštećen je kvalitet rada udruženja. Nadamo se da će te osobe biti brzo sklonjene s ulice, te da ćemo moći nastaviti svoj rad i pomagati djeci", rekla je za Klix.ba Jasminka Turkić-Iković, predsjednica udruženja Smješak.

Turkić-Iković ističe kako volonteri udruženja Smješak sada rade isključivo u tržnim centrima, s vidnim oznakama i dokumentima. Iz udruženja su zamolili građane da, ukoliko vide osobe koje prodaju markice udruženja Smješak, obavezno prijave nadležnima.

"Mi ćemo blagovremeno obavijestiti javnost o našim aktivnostima na ulicama", poručila je Turkić-Iković.