BiH
26

Volonteri udruženja Smješak ne poznaju granice u činjenju dobrih djela

Klix.ba
Volonteri Udruženja za pomoć socijalno ugroženoj djeci "Smješak" donijeli su ponovo osmijeh sa sobom i svojim dobrim djelima olakšali život, barem nakratko, osobama oboljelim od celijakije i osobama s invaliditetom.

Udruženje Smješak posjetilo je Udruženje oboljelih od celijakije i osoba s invaliditetom "Kruh" u Međugorju i njihove članove obradovali prehrambenim proizvodima. Riječ o udruženju koje okuplja osobe koje ne mogu jesti hranu koja sadrži gluten te im je veoma teško doći do namirnica koje mogu konzumirati.

Tokom 14 mjeseci, koliko Udruženje Smješak postoji, podijeljeno je preko 30 tona najugroženijim kategorijama djece širom BiH. Za njih ne postoje nikakve granice, ni kantonalne ni entitetske, za njih su sva djeca jednaka i vrijedna borbe.

"Ovih dana treba da obiđemo i doniramo pakete Udruženju u Goraždu a planiramo i druge akcije. U dosadašnjem radu pomogli su nam razni tržni centri u BiH koji nam dopuste da prikupljamo hranu i priloge. Osim hrane podijelili smo i veće količine garderobe i školskog pribora, novogodišnje paketiće, organizirali smo više maskenbala i druženja s dječicom na ulicama Sarajeva što planiramo u narednom periodu uraditi i po drugim gradovima po BiH", rekla je Jasminka Turkić-Iković, predsjednica Udruženja Smješak.

Svi koji su u mogućnosti pomoći i žele donirati hranu, odjeću ili higijenske potrepštine to mogu učiniti u prostorijama Udruženja u ulici Telali 11 u Sarajevu. Više informacija o akcijama Udruženja potražite na Facebook stranici.

A uplate možete izvršiti na račune u Unicredit banci:

3386902268204077 (uplate u KM) 393386904868205463 (devizni račun)

SWIFT: UNCRBA 22