{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Volonteri udruženja "Smješak" pomažu stanovnicima Doboja

20.5.2014. u 09:38
79
2
Volonteri udruženja "Smješak" pomažu stanovnicima Doboja
79
Članovi Udruženje za pomoć socijalno ugroženoj djeci "Smješak" prikupili su četiri tone prehrambenih artikala, vode i odjeće za žrtve ugroženim poplavama u Maglaju. Pomoć je već uručena, a danas kreće i nova tura paketa.


"Čuli smo se s ljudima iz Maglaja i rekli su nam da pomoć koja ide za to mjesto ne dolazi u ruke onima koji su najugroženiji u centru. Mi smo odbili savjet policije da ne ulazimo u grad i otišli smo u sami centar te podijelili pomoć tako što smo ljudima direktno u ruke davali pakete. Stanje je u Maglaju grozno, grad je u blatu, ljudi se trude očistiti. Zamolili su građane koji donose pomoć da je daju direktno građanima", rekla je za Klix.ba Jasminka Turkić-Iković, predsjednica Udruženja.Volonteri ovog udruženja otišli su sa dva automobila i dva kombija koji su bili puni hrane, lijekova, pelena, vode, lopata, čizama, higijenskih potrepština i drugih artikala. No, nije dovoljno,. Građani Maglaja poručili su kako im treba higijena, voda, hrana za bebe, deke, čizme, lopate i hrana."Kada smo ušli u grad bili smo užasnuti kako to sve izgleda, ali smo napunili barem malo srca i duše jer smo dali sve od sebe da im pomognemo koliko možemo", rekla je Turkić-Iković.

Udruženje "Smješak" ne staje. Vrijedni volonteri i dalje skupljaju pomoć, pakuju pakete, a danas nova kolona ide ka Maglaju da dostavi još pomoći ugroženima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: