BiH
29

Volonteri Udruženja "Smješak" usrećili osobe s mentalnim poteškoćama u Goraždu

Piše: M. N.
Udruženje za pomoć socijalno ugroženoj djeci "Smješak" posjetilo je članove Udruženja za pomoć mentalno retardiranih osoba Bosansko-podrinjskog kantona u Goraždu i uručili im pakete pomoći.

Volonteri udruženja Smješak prešli su na desetine kilometara kako bi pomogli osobama s mentalnim poteškoćama i olakšali ovom udruženju rad barem na jedan period. Uručeno im je 100 paketa hrane i 27 paketa odjeće koje su vrijedni volonteri Smješak prikupljali tokom akcija u tržnim centrima u Sarajevu.

"Zadovoljstvo nam je pomoći svima koliko je u našoj moći. Zaista ulažemo mnogo truda zajedno sa našim volonterima koji su najzaslužniji u prikupljanju prehrambenih proizvoda po mnogim centrima i koji daju zaista mnogo od sebe kako bi izmamili osmijeh na lice mnogih porodica i djece. Nije lako ni najmanje čitav dan stajati i predstavljati rad našeg udruženja kako bi prikupili i osigurali hranu mnogim porodicama. Članovi udruženja su se mnogo obradovali paketima, družili smo se i izašli smo svi ispunjeni pozitivnom energijom. Toliko su me dirnuli da samo mogu reći da neće biti sigurno zaboravljeni ubuduće", rekla je Jasminka Turkić-Iković, predsjednica udruženja Smješak.

Sarajevsko udruženje je i dobilo zahvalnicu, ali najveća zahvala je, kako su volonteri udruženja Smješak rekli, osmijeh koji su dobili od članova goraždanskog udruženja.