BiH
383

Lažni volonteri prodaju bojanke i sakupljaju novac za djecu oboljelu od raka

Piše: M. N.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Udruženje Srce za djecu koja boluju od raka uputilo je upozorenje građanima Kantona Sarajevo kako su se na području grada pojavili volonteri koji se predstavljaju kao članovi Udruženja te prodaju slikovnice i CD-ove. U pitanju su osobe koje se lažno predstavljaju.

"Udruženje nema trenutno tu vrstu aktivnosti. Molimo sve građane koji se susretnu sa osobama koji vrše prodaju da iste odmah prijave policiji", saopćili su iz udruženja.

Građani su za sada prijavili slučajeve na Grbavici i Ilijašu. Lažni volonteri prodaju slikovnice po cijeni od 5 KM, te kažu da primaju i novčane donacije.

Podsjetimo, svaki aktivista koji vrši prodaju ili prikupljanje sredstava na neki drugi način za neku od organizacija ili udruženja, treba imati akreditaciju s imenom i prezimenom, te logom firme ili udruženja koje ga angažuje.

Također, uz sebe mora imati ugovor firme/udruženja koja ga je angažovala. U slučaju da i dalje niste sigurni, kontaktirajte broj firme/udruženja za koje aktivista tvrdi da radi.

Ukoliko želite pomoći Udruženju Srce za djecu koja boluju od raka to možete učiniti pozivom na broj telefona 090 292 014 i tako donirati 3 KM, te uplatama na žiro račun 161 00000 388 901 24 za izgradnju Roditeljske kuće.