|

FOTO
/
Završena vježba LOGEX 13, dosad najbolje organizovana

Završena vježba LOGEX 13, dosad najbolje organizovana
8
F
FENA
15.2.2013. u 15:54
0
komentara
8

dijeljenja
Završena vježba LOGEX 13, dosad najbolje organizovana
Ceremonijom uručivanja certifikata sudionicima vježbe i prigodnim obraćanjima, danas je završena međunarodna vježba LOGEX 13, koja je u organizaciji Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH (OSBiH), te Združene komande Vojske SAD održavana od 4. februara u kasarni Rajlovac OSBiH.
Prisutnima u amfitetaru kasarne Rajlovac obratili su se predstavnici država sudionica vježbe direktor vježbe Peter Venoit i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OSBiH general-major Anto Jeleč.

Direktor vježbe Petar Venoit zahvalio je domaćinu za gostoprimstvu, a sudionicima vježbe za uspješno okončanje vježbe u kojoj su realizirani svi ciljevi i zadaci i dosegnuti viši standardi u oblasti logističkih operacija.


Istakao je da je vježba LOGEX 13 "dosad najbolje organizovana LOGEX vježba" i u tom konktekstu zahvalio Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH za ukupnu organizaciju i provođenje vježbe.

General-major Anto Jeleč naglasio je značaj vježbe za buduće operacije podrške miru, ali i značaj dostizanja NATO standarda za Oružane snage BiH u logističkim operacijama.

Po njegovim riječima, vježba LOGEX-13 ispunila je primarni cilj, a to je unapređenje interoperabilnosti između sudionika vježbe u planiranju i izvršenju raspoređivanja vojnih jedinica u operacijama podrške miru, pružanju logističke podrške tokom izvršenja operacija i prilikom povlačenja jedinica iz operacija, te razvijanje multinacionalne logističke podrške.


General-major Jeleč posebnu zahvalnost izrazio je za podršku koju je dala Združena komanda Vojske SAD-a, Američka komande u Evropi (US European Command - US EUCOM) i NATO Združene komande za transformaciju (NATO - Allied Command Transformation - ACT) i svima koji su, svako iz svog segmenta, doprinijeli uspješnoj realizaciji vježbe LOGEX 13.

"Za uspješno izvršene zadatke general Jeleč i Venoit dodijelili su certifikate i nagrade sudionicima vježbe", saopćio je Ured za odnose s javnošću MOBiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.