BiH
41

Završena treća PR Arena: Studenti stekli nova znanja i prijateljstva

Klix.ba
Najveća edukativna konferencija za studente o odnosima s javnošću, PR Arena International, danas je službeno završila u hotelu Holiday.

Nakon što je u aprilu u Sarajevu prisustvovalo više od 300 učesnika koji su imali priliku za edukaciju, razmjenu kontakata i druženje, oktobarska konferencija je ponovo okupila studente iz šest država regije, te još jednom ispunila očekivanja organizatora iz Apriori komunikacija. Studenti su oduševljeni predavanjima te iznenađenjima koja im je priredila treća PR Arena International, omogućivši minute edukacije koja se isplati, kako to kaže i slogan konferencije.

PR Areni prisustvuju studenti, ali i osobe koje već rade u industriji odnosa s javnošću. Specijalni gost i predavač bio je Nemanja Milenković, PR Manager EXIT Festivala koji je održao predavanje i podijelio svoje iskustvo s učesnicima.

"Svake godine, pa tako i ove trudimo se dovesti predavače koji će zaista biti zanimljivi studentima, pa smo se tako i ovaj put odlučili na komunikacijski miks odabranih tema iz područja event managementa, internog komuniciranja, komunikacija na društvenim mrežama. Studenti su imali priliku čuti koji su komunikacijski izazovi pred PR managerima MTV Adrije, EXIT festivala, ali isto tako i upoznati se sa izazovima odnosa s javnošću u javnoj upravi i obrazovnim institucijama. Izuzetno nam je drago što je PR Arena postala prepoznatljiva u regiji kao najveći edukacijski studentski događaj. Misija ovog projekta je vrlo jasna i jednostavna, a to je pružiti praktična iskustva studentima kao nadogradnju na teoriju koja se uči na fakultet", kazao je Igor Kraišnik, predsjednik Organizacijskog odbora PR Arene i izvršni direktor Apriori Komunikacija.

PR Arena International je uspjela u namjeri da okupi studente iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, i Crne Gore koji su imali odličnu priliku za razmjenu kontakata sa kolegama. Naročito interesovanje izazvala je Panel diskusija o temi "Da li je Facebook osnovno komunikacijsko sredstvo na društvenim mrežema Balkana?“, u kojoj su studenti interkativno sudjelovali.

Studenti su svoja pitanja i mišljenja razmjenjivali sa Dinom Karadžom, Ivonom Milas, Brunom Omerović i Dubravkom Grubić. Kuriozitet ovogodišnje PR Arene je činjenica da konferenciji prisustvuje najmanje studenata iz grada domaćina događanja, Sarajeva.

Svi učesnici su nakon odslušanih predavanja dobili certifikate o učešću, ali ono najvrednije što će ponijeti sa sobom jeste znanje i prijateljstva koja će im sigurno pomoći u nastavku učenja o upravljanju komunikacijama, ali i njihovim budućim karijerama. Organizatori su najavili iduću PR Arenu u maju 2014. a svi zainteresovani mogu pronaći više informacija na službenoj FB stranici.