BiH
25

PR Arena povezuje studente iz regije

Klix.ba
Treća PR Arena International, regionalna konferencija za studente o odnosima sa javnošću, danas je službeno počela u hotelu Holiday.

Nakon što je u aprilu u Sarajevu prisustvovalo više od 300 učesnika koji su imali priliku za edukaciju, razmjenu kontakata i druženje, u glavnom gradu Bosne i Hercegovine su se ponovo okupili studenti iz šest država regiona, koji su znaju da će na ovom događanju prisustvovati minutama edukacije koja se isplati, kako to kaže i slogan konferencije.

PR Areni prisustvuju studenti, ali i osobe koje već rade u industriji odnosa s javnošću. Specijalni gost i predavač je Nemanja Milenković, PR Manager EXIT Festivala koji će sutra održati predavanje, a danas je svoje iskustvo s učesnicima podijelila Amela Odobašić, glasnogovornica Regulatorne agencije za komunikacije.

Danijel Koletić, idejni tvorac projekta, je ovom prilikom rekao: "Znanje nam niko ne može oduzeti. Mladi ljudi, ako žele biti konkurentni na tržištu rada, moraju pored znanja imati i praktičnog iskustva. Kroz program PR ARENA, Apriori Komunikacije žele povezati teoriju i praksu i tako biti jedna od karika u lancu koja struci odnosa s javnošću želi pružiti opstanak kroz angažman mladih ljudi. Studente želimo zainteresirati i pokazati im mogućnosti koja pruža ova dinamična profesija."

PR ARENA International je uspjela u namjeri da okupi studente iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, i Crne Gore koji su imali odličnu priliku za razmjenu kontakata sa kolegama. Kuriozitet ovogodišnje PR ARENE je činjenica da konferenciji prisustvuje najmanje studenata iz grada domaćina događanja, Sarajeva.

Svi učesnici će nakon odslušanih predavanja dobiti certifikate o učešću, ali ono vrijednije što će ponijeti sa sobom jeste znanje i prijateljstva koja će im sigurno pomoći u nastavku učenja o upravljanju komunikacijama, ali i njihovim budućim karijerama.