BiH
58

PR Arena - minute studentske edukacije koje se isplate

Klix.ba
Najveća edukativna konferencija za studente o odnosima sa javnošću - PR Arena International održat će se u Sarajevu 19. i 20. oktobra 2013.

Ova najveća konferencija za studente ponovo nudi minute edukacije koje se isplate. Podsjetimo, u Sarajevu je u aprilu Areni prisustvovalo više od 300 učesnika koji su imali priliku za edukaciju, razmjenu kontakata i druženje, a glavni grad Bosne i Hercegovine će ponovo okupiti studente iz osam država regiona.

”Nastojimo da PR Arena stvori nove dodatne vrijednosti za studente. Rekao bih da je to proces, ali izuzetno se radujemo novim sudionicima iz regije i država Europske unije koji tek trebaju, u skladu s našom vizijom, osjetiti čari Sarajeva i PR Arene", rekao je Danijel Koletić, idejni tvorac projekta.

"Sada kada smo postali vodeći studentski događaj u regiji, predavača koji bi żeljeli upoznati nove generacije i pružiti im znanje ima i previše. Studentima je svaka tema izazov tako da uvijek razmišljam o tome kako pomiriti sadašnjost i budućnost, mogućnosti implementacije i predavače koji znaju prenijeti znanje. Cilj mi je da studenti vide priliku u struci komunikacijskog menadžmenta, s jedne strane, a oni, koje će život pozicionirati izvan struke, da ne zaborave u svojim projektima naći prostora da angažiraju stručnjake s područja komuniciranja kako bi bili uspješniji", naglašava Koletić.

Studenti iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Albanije dobit će mogućnost da razmjene iskustva i kontakte koji će im biti od koristi u nastavku njihovih karijera.

Kotizacija za treću PR Arenu International iznosi 35 KM (18 eura) u koju je uključen i snack pack. Studente očekuju i vrijedni pokloni od sponzora oktobarske PR Arene: HT Eronet, Cinema City, Prestigio, Durex i Red Bull.

Više informacija možete pronaći na web stranici projekta www.prarena.ba kao i na službenoj Facebook stranici, na kojoj se svi zainteresovani mogu prijaviti svoje učešće.