{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završena škola plivanja: 771 osnovaca naučilo plivati

F
24.6.2015. u 09:34
0
7
Završena škola plivanja: 771 osnovaca naučilo plivati
0
Završena škola plivanja: 771 osnovaca naučilo plivati
Općina Novi Grad Sarajevo u saradnji sa JP Olimpijski bazen Otoka relizirala je projekt škole plivanja za učenike petog razreda osnovnih škola.
Projekt je obuhvatio 771 učenika iz 14 novogradskih škola, koji su izrazili želju da uče plivati. Obuku plivanja završile su 383 djevojčice i 388 dječaka, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Za ovu namjenu Općina Novi Grad osigurala je iz ovogodišnjeg budžeta 50.000 KM, a za sve učenike bio je osiguran i prijevoz od škole do bazena i natrag.

Obuka je trajala deset dana, a s djecom su radili profesori sporta i tjelesnog odgoja, kao i studenti Fakulteta za sport i tjelesni odgoj, koji su sačinili program po kojem su djeca postepeno i kroz igru upoznavala elemente plivanja i sticala vještine za samostalan i siguran boravak u vodi.

Nakon završene obuke obavljeno je finalno testiranje s ciljem mjerenja postignutih rezultata kod svakog učenika posebno.

Općina Novi Grad planira ovaj projekt realizirati i ubuduće, s težnjom da u narednih nekoliko godina ova općina bude lokalna zajednica u kojoj će sva djeca starija od deset godina znati plivati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: