{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Goraždanska škola plivanja: Polaznici savladali tehnike i uživaju u kupanju

8.7.2015. u 18:35
17
7
Goraždanska škola plivanja: Polaznici savladali tehnike i uživaju u kupanju
17
Nekolicina profesora sporta iz Goražda pokrenula je školu plivanja u okviru Univerzalne škole sporta i aktivnosti koje su predviđene tokom školskog raspusta.
Pokazalo se međutim da je zanimanje za školu plivanja veće od očekivanja inicijatora, a obuka se obavlja u jutarnjim satima na bazenu u Ustikolini.

"Škola plivanja je jedan od projekata koji realizuje mladi tim kreativnih i vrijednih profesora sporta. Baviti se sportom znači zdravo odrastati, sport nije obavezna stvar, kao ni naše škole sporta. Ovo je odlična stvar i vjerujte najveći broj djece nakon nekoliko sati nastave već savlada ono osnovno. Naravno, radit ćemo i na tehnikama, ma super je, oni uživaju definitivno", kaže Suada Delahmet, profesorica sporta.

Najmlađi su otkrili odličan način da uživaju u dugom toplom ljetu, a sati provedeni na bazenu su nezaboravni.

"Iznenađeni smo interesom i djece i roditelja, pa čak i za predškolski uzrast. Međutim, sada smo upisali samo školsku djecu, prvi termin već je popunjen i u toku je upis za drugi. U planu su četiri termina petodnevne škole plivanja, od ponedjeljka do petka, a sa djecom će raditi dva profesora i tri profesorice.
Nabavljeni su i neophodni rekviziti, tako da smo spremni", kaže Sanin Herenda iz Univerzalne škole sporta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Selektor Zmajeva treba biti
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: