{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završena sjednica Vlade Federacije BiH u Sarajevu

F
20.11.2014. u 12:58
0
2
Završena sjednica Vlade Federacije BiH u Sarajevu
0
Završena sjednica Vlade Federacije BiH u Sarajevu
Vlada Federacije BiH je danas na sjednici u Sarajevu donijela Odluku o davanju prethodne saglasnosti na Prijedlog rješenja o dodjeli dijela sredstava trajnog revolving fonda kod Union banke d.d. Sarajevo Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije za dugoročno finansiranje projekata putem kredita za 2014. godinu u iznosu od 1.140.908,48 konvertibilnih maraka (KM).
Prema odobrenim zahtjevima, za IMK „Kula“ d.o.o. Gradačac planirano je 300.000 KM, za „Rudar“ d.o.o. Tuzla 250.000 KM, za „Saraj-komerc“ d.o.o. Gornji Vakuf 290.908,48 KM i za „Termo-beton“ d.o.o. Breza 300.000 KM.

Vlada FBiH danas je izmijenila Odluku o usvajanju Programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za raseljena lica i povratnike” utvrđenih Budžetom FBiH za 2014. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica. Na ovaj način su sredstva za projekte sanacije šteta od poplava sa 6.000.000 konvertibilnih maraka povećana na 6.645.300 KM.

Danas su usvojene informacije Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica o nedostajućim sredstvima po programima pomoći održivom povratku za 2014. godinu, Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva o gospodarenju šumama u Federaciji BiH u 2013. godini i planovima za 2014. godinu, te Informaciju Federalnog ministarstva kulture i sporta u vezi s formiranjem Radne grupe za izradu Strategije za mlade, a u skladu sa Zakonom o mladima FBiH.

Federalna vlada donijela je danas Odluku o usvajanju izmjena Programa investiranja dijela sredstava naplaćenih izdavanjem GSM licence za 2012. godinu za Federaciju BiH zbog potrebe za sanacijom šteta uzrokovanih katastrofalnim poplavama u BiH. Na ovaj način je omogućena efikasnija realizacija odobrenih projekata sukladno zahtjevima općine Gradačac i grada Tuzle, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: