|

Počela sjednica Vlade Federacije BiH

Počela sjednica Vlade Federacije BiH
0
F
FENA
20.11.2014. u 10:33
1
komentara
0

dijeljenja
Počela sjednica Vlade Federacije BiH
Dnevnim redom današnje 140. sjednice Vlade Federacije BiH, koja je počela u Sarajevu, predviđeno je izjašnjenje o dvije tačke koje se odnose na iznalaženje dodatnih sredstava za pomoć područjima stradalim u ovogodišnjim vremenskim nepogodama.
Riječ je o predloženim izmjenama Programa investiranja dijela sredstava naplaćenih izdavanjem GSM licence za 2012. godinu za Federaciju BiH, te o usvajanju Programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za raseljena lica i povratnike” utvrđenih Budžetom FBiH za 2014. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica.

Na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, bit će razmotren Prijedlog odluke o davanju prethodne saglasnosti na dodjelu dijela sredstava trajnog revolving fonda za dugoročno finansiranje projekata putem dodjele kredita za 2014. godinu.

Na dnevnom redu je i Informacija Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva o gospodarenju šumama u Federaciji BiH, te Prijedlog odluke o prihvatanju dodatnog iznosa granta namijenjenog za finansiranje Projekta otpadnih voda u Sarajevu.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je za današnju sjednicu pripremilo Informaciju o nedostajućim sredstvima po programima pomoći održivom povratku za 2014. godinu i načinu razrješenja ovog pitanja, a Federalno ministarstvo kulture i sporta Informaciju u vezi s formiranjem Radne grupe za izradu Strategije za mlade, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...