{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završena sjednica Doma naroda PSBiH

F
22.10.2012. u 16:48
0
1
Završena sjednica Doma naroda PSBiH
0
Završena sjednica Doma naroda PSBiH
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je na današnjoj sjednici usvojio Prijedlog zakona o dopunama Zakona o finansiranju institucija Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Zajednička komisija za administrativne poslove.
Predloženi zakon podržala je i nadležna parlamentarna komisija s prihvaćenim jednim amandmanom.

Ovim zakonskim prijedlogom predviđeno je da Parlamentarna skupština BiH, u skladu s odredbama ovog zakona, priprema nacrt godišnjeg budžeta i dostavlja ga nadležnoj parlamentarnoj komisiji radi utvrđivanja.

Parlamentarna skupština BiH, poslije dobivanja odobrenja nadležne parlamentarne komisije, dostavlja Ministarstvu finansija i trezora BiH nacrt svog budžeta radi uvrštavanja u nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH, definirano je između ostalog ovim zakonskim prijedlogom.

Delegati su podržali i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH kojim se definira nadležnost Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH za prihvat i zbrinjavanje državljana BiH koji se vraćaju u Bosnu i Hercegovinu po osnovi Sporazuma o readmisiji.

Podržan je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kretanju i boravku stranaca i azilu, s oznakom E, kao potvrdu usuglašenosti s evropskim zakonodavstvom u ovoj oblasti.

Delegati su u prvom čitanju podržali Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH te Prijedlog zakona o finansiranju političkih stranaka.

Primljena je k znanju Informacija o stanju javne zaduženosti Bosne i Hercegovine na dan 31.12.2011. godine te usvojen Izvještaj o radu Istražne komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH za provjeru zakonitosti procesa uništavanja municije, minsko-eksplozivnih sredstava, naoružanja i vojne opreme.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: